Plateslipp: Erlend Viken Trio

photo-Johannes Selvaag

foto: Johannes Selvaag

Lørdag 8. februrar

Dørene åpner kl.20. konsertstart kl.21.
Billettpris voksne: 150,-
Billettspris student: 100,-

Felespilleren Erlend Viken er medlem av Earlybird Stringband, og har vunnet priser for sine plater med Aslak Brimi. Han komponerer musikk til Frikar Dance Company og har bidratt på en rekke plateutgivelser, senest med OnklP & De Fjerne Slektningene og på den dobbelt spellemannsnominerte plata til Erlend Ropstad. I 2012 vant Erlend den høythengende Intro-folk prisen, og i kjølvannet av dette dannet han trioen som nå platedebuterer.

Med seg har han gitarist Juhani Silvola (tidligere Highasakite og Adjágas) og den enestående svenske cellisten Jonas Bleckman. Begrepet «power trio» brukes oftest innen rocken, men passer vel så godt her.

¨Frie tøyler¨ ble spilt inn i samarbeid med produsent Sjur Viken og tekniker Roar Nilsen i Bjørn Klakeggs Sugar Road Studios, og repertoaret på plata er en kombinasjon av tradisjonell og nyskrevet musikk. ¨Mino¨ er en del av et bestillingsverk Erlend komponerte til utvalgte tekster fra  romanen ¨Mengele Zoo¨ til et samarbeid med forfatteren Gert Nygårdshaug på Norsk Litteraturfestival. Flere av låtene på plata er inspirert av konkrete hendelser, som postfestivalblues i ¨Etterdagen¨, inspirasjon fra hjemfjellene i ¨Blåbu¨, og desperat jakt etter den gjenglemte ¨Kebabfela¨.

Plata blir lansert 31 januar og trioen legger ut på plateslippturné første uka i februar.

1 feb: Stallet, Stockholm

2 feb: Hoksengstuggu, Oppdal

3 feb: Folkjazzscena, Levanger

4 feb: Folkjazzscena, Steinkjer

5 feb: Moskus, Trondheim

8 feb: Caféteatret, Oslo