MATA1001 – performance/installasjon av fakiren Marte Maritdatter

Tom-2

MATA1001 er en performance/installasjon av fakiren Marte Maritdatter. Maritdatter har en bachelor i smerte og har jobbet med Pain Solution de siste syv årene. Gjennom sitt arbeid med scenekunst har hun årevis med erfaring med kostymer og sydde rekvisitter. MATA1001 er hennes første kunst prosjekt hvor hun kombinerer sine fakir og søm egenskaper.

(Performancen inneholder delvis nakenhet og vil være blodig. Anbefalt aldersgrense 16 år)

c.c. 150/100

Performancen vil bestå en lys stoffbakgrunn, Maritdatter og hennes kropp hvor det er festet 1001 kanyler som i en nålepute, og en eske med 1001 innsamlede grunner til å eksistere. Eksistensgrunnene vil bestå av bilder, sitater, små gjenstander, tekst og andre lignende formater, samlet inn internasjonalt fra publikum i forkant. Lydsporet til performancen vil bestå av opptak av Maritdatter og publikum som leser opp eller beskriver de innsamlede grunnene.

Maritdatter vil ta en og en eksistensgrunn opp fra esken og bruke en og en kanyle/nål fra kroppen til å feste grunnene på veggen, slik at de danner en kollasj som skal bli stående til utstilling resten av kvelden og påfølgende dag. Det vil være åpent for at publikum kan se hele eller deler av performancen, og de vil kunne gå rundt og se oppsettet fra begge sider av veggene. Det vil være begrenset hvor nære veggene publikum kan komme, og det vil ikke være anledning for dialog med kunstneren før performancen er avsluttet.