Teater: Search for Start

Search for Start

av Shwan Wahed

for og med skuespillere fra Torshov transittmottak

Forestilling på Caféteatret fredag 27. Juni kl. 20:00.

cafeteater

Livsreisen. Teaterstykket omhandler og bearbeider følelser som oppstår når vi er på søken…. Kanskje er det kjærlighet som søkes, eller en identitet, eller en sannhet? Kanskje er det et gammelt minne som blir svaret på søken? Det vi finner representerer begynnelsen på en ny prosess. Som prosessen, følger stykket bølgedalenes rytme. Med konsentrasjon kan bølgen treffes og et hav av muligheter åpner seg.

Teaterstykket er laget for og med skuespillere fra Torshov transittmottak. Hver og en bærer med seg et erfaringsgrunnlag som styrker den enkeltes rolle. Etter hvert som rollene utvikler seg dukker ulike temaer opp, fra fortiden eller nåtiden. Bearbeidelsesprosessen er i gang og resiliensen styrkes.

To dager før første forestilling forsvant hovedrolleinnhaveren. Skuespillernes situasjon er usikker og uforutsigbar. Forestillingen ble reddet av en nyankommet asylsøker som raskt lærte seg rollen. Teksten leses dog av en annen, på sidelinjen – tiden strekker ikke til for å lære en monolog utenat på norsk. Til tross for improviserte løsninger og liten tid, er tilstedeværelsen sterk- inntil neste  forsvinning står for tur.