kampenjazz presenterer: Sidiki Camara & Mattis Kleppen

Søndag 1. mars kl. 20:00

SIDIKI CAMARA OG MATTIS KLEPPEN

sidiki_mattis

Sidiki og Mattis lager en Norsk/Malisk forbrødring med tradisjonsmusikk fra begge land i duoformat.

 

Sidiki Camara betraktes som en av Malis ledende perkusjonister. Han er også en av skaperne av den moderne bølgen av afrikansk Manding-musikk. Helt fra begynnelsen av hans musikalske karriere ble han etterspurt av kjente Musikere fra Mali som for eksempel; Toumani Diabaté, Oumou Sangaré og Habib Koité.

Sidiki Camara har reist verden rundt som solo-perkusjonist med Malis Nasjonalballett. Etter at han forlot Mali slo han seg ned i Brussel hvor han har fortsatt sin brilliante karriere med stjerner fra Malis musikkverden: Mamady Kéita, Gomma Percussion, Rokia Traoré, og Boubacar Traoré.

Han har vært gjesteartist på flere europaturneer med Bill Frisells New Quartet og er fast med i Frisells gruppe The Intercontinentals (med Vinicius Canturia, Cristos Govetas, Greg Leiz og Jenny Scheinman).

 

Mattis Kleppen er bassisten som spiller slåttemusikk fra Telemark, M´balax fra Senegal og bluesmusikk solo på bassgitaren sin. Dette låter både vart og utagerende, heftig og inkluderende. Kleppen setter ulike musikksjangre sammen til en spennende gumbo, noe som kommer til uttrykk på hans debutalbum “Mattis Kleppen & Resjemheia”.

Mattis Kleppen har utøvende doktorgrad fra Jazzlinja på NTNU og hans karriere som utøvende musiker er lang og musikalsk allsidig. Han har spilt jazz, rock, reggae, blues og tradisjonsmusikk fra Norge, Senegal, Cuba, Sør Afrika og Balkanområdet. Han har turnert mye i Norge og utland og kan vise til en lang diskografi. I tillegg til å ha spilt med en rekke norske prosjekt som Cucumber, Live Maria Roggen, African Pepperbirds, Bengalo, Solo Cissokho, Transjoik, samt hans eget soloprosjekt, Resjemheia, har han spilt med internasjonale størrelser som Cindy Blackman og Chick Corea.

 

Konserten arrangeres i samarbeid med Samspill International Music Network

samspill_logo_large