Kampenjazz presenterer: Gunnar Halle kvartett

Søndag 1. februar kl. 20:00 – Vinterjazz: Gunnar Halle kvartett

Gunnar Halle: trompet, elektronikk, Stephan Sieben: gitar, Putte Johander: bass, Knut Finsrud: trommer

gunnar halle trp og skruing liten

For første gang er trompetisten Gunnar Halle ute med eget band, nå i kvartettformat med gitar, bass og trommer. Gunnar Halle bodde ti år i København og var der med på å starte kollektivet ILK. Han har medvirket på mer enn sytti plater og turnert med band som Tys Tys, Pierre Dørges New Jungle Orchestra, Fredrik Lundin Overdrive, Susi Hyldgaard, og Copenhagen Art Ensemble.

I 2007 kom han tilbake til Norge og har etter det spilt med en rekke av de fremste norske jazzmusikere.  Bl a. med Eivind Aarset, Mari Boine, FatDog, Lars Andreas Haug Band, Wetle Holte, og en hel del konserter i duoformat med Espen Eriksen som nå har utgitt 2 plater med salmer fra salmeboken.

Men nå skal det bli andre boller. Gunnar Halles norsk/danske/svenske kvartett slipper sitt første album «Istanbul Sky» på Ozella Music til våren. Plata er en fargerik bukett av vakre melodier, støy, indie og jazz. Til og med et par besynderlige vokallåter er med. Live kan man forvente seg både vakre og fryktelige ting, fra et band som beveger seg på tvers av sjangere, med stor melodisk sans og en evig jakt på originale lyder.

Plata vil kunne kjøpes på konserten.

Konserten er del av årets Vinterjazzz, en ti-dagers markering av jazzmusikk over hele landet.

konserten begynner kl. 20:00

billetter kan kjøpes her: http://event.stolz.no/EODefault.aspx?ThemeId=184 eller ved inngangen

 

 

Residerende kapellmester

De som husker så langt tilbake vil minnes at vi våren 2014 ga Mats Eilertsen anledning til å presentere tre ulike band. Med det fikk dere – vårt publikum – mulighet til å fordype dere i musikken til en av landets ledende instrumentalister.

Dette utvikler vi nå videre. Som den jazzkjerka vi er, kaller vi institusjonen residerende kapell-mester ved Kampenjazz. Som residerende kapellmester vil noen av våre fremste musikere få mulighet til å prøve ut nye samarbeid og nytt musikalsk materiale de har under utvikling i en konsert-setting.

Normalt vil boplikten bestå i å forrette tre konserter i kjerkas Kampenjazz-kapell. Tre søndager etter hverandre presenteres utviklingsprosjekter i et lokale som gir en unik kontakt mellom scene og sal. Noe som likner dette finner du ingen andre steder – Kampenjazz er helt alene om å gi publikum og musikere et slikt tilbud. Vær først til å høre de nye tingene på Kampenjazz!

Våren 2015 er Helge Lien vår residerende kapellmester. Han spiller tre konserter med tre forskjellige band, alle helt nye initiativ. En konsert med unge musikere fra Norges musikkhøgskole, en skandinavisk kvartett og en trio som spiller musikk fra den rike katalogen etter Bill Evans.