Frilansfrokost: Zimfest spesial – «Mbiraen – fra naturtro til pop-musikk»

Under Zimfest Oslo inviterer vi til en Frilansfrokost Spesial med tittelen «MBIRAEN – fra naturtro til popmusikk»
fredag 28. august – kl. 11:00 – 13:00
gratis

Mbiraspilleren Hope Masike vil dele historien bak det sagnomsuste instrumentet og beskrive, både gjennom sang og fortelling mbiraens religiøse plass i den zimbabwiske kulturen. I tillegg vil artisten Hanna von Bergen snakke om sin mbirainspirerte musikk og dele sin interesse for og erfaring med bruken av mbiraen i en utradisjonell kontekst som popmusikk.

Etter foredragene blir det gitt et mini innføringskurs i instrumentets funksjon og teknikk, hvor deltakerne vil lære å spille en tradisjonell zimbabwisk sang, samt få muligheten til å utforske instrumentets kompositoriske og improvisatoriske muligheter for bruk i andre typer musikk.

Seminaret passer både for amatører og profesjonelle musikere.

Gratis inngang.

Les mer om Hanna von Bergen her: www.hannavonbergen.com

Les mer om Hope Masike her: www.hopemasike.co.zw

Frilansfrokost Spesial er et samarbeid mellom Samspill, Zimfest Oslo, Nordic Black Theatre og MØST.