Konsert: Kampenjazz presenterer Significant Time

sign time

Tidligere annonsert konsert med Oslo Musikk og Kulturskole utsettes til vår 2016

på Søndag 1. november presenterer KampenJazz: Significant Time

Kvartetten Significant Time består av fire aktive frilansmusikere, med bakgrunn fra jazzutdanningene i Stavanger og Trondheim. Under Maijazz 2015 holdt kvartetten en konsert med utvidet besettning. Med seg på denne konserten fikk de med seg André Roligheten på saxofoner og bassklarinett og Hayden Powell på trompet. Samarbeidet førte til en konsert på MaiJazz som høstet gode omtaler, og som siden har blitt spilt flere ganger i Nrk radio.

Kvartetten har etter rikelig  med arbeid etablert et næringsrikt og modent lyddekke med fundament i godt samspill, improvisasjon og solide komposisjoner. Ved å tilføre musikken to nye bidragsytere i Andre Roligheten og Hayden Powell, har utrykket vokst seg enda større – både klanglig, variasjonsmessig og improvisasjonsmessig.

Musikken ønsker å se på møtet mellom elementer fra europeisk tradisjonsmusikk og elementer fra den frie og søkende jazzentradisjonen. Ravel og Grieg er tydelige inspirasjonskilder, såvel som mer moderne improvisasjonsuttrykk.

Signficant Time sin musikk byr på god tilstedeværelse, lek, absurditeter, ydmykhet, alvor og et solid håndverk!

Significant Time:

Signe Irene Time – vokal

Øyvind Dale – piano

Fredrik Luhr Dietrichson – bass

Raymond Lavik – trommer

&

André Roligheten – treblås

Hayden Powell – trompet

fra Salt Peanuts:

«Etter en liten pause, fikk vi med oss siste del av konserten til kvartetten Significant Time, med Signe Irene Time på vokal, Raymond Lavik på trommer, Fredrik Luhr Dietrichson på bass, Øyvind Dale på piano. En debut som det kommer til å gå gjetord om i mange år. En herlig leik med de frie jazztradisjonene. Fredrik og Øyvind kjenner vi godt til fra før, og vi vet at her er det talenter som kommer til å prege ny og ung norsk jazz i tiår framover. Øyvinds pianospill er så poengtert og tilstede, samtidig som det uvider og strekker på musikken, men hele tiden med en nærmest perfekt «time». Signe Irenes vokal er spennende, spesielt i hennes tribute til Elin Rosseland, «Til Elin». Denne kvartetten må komme seg inn på den norske platekatalogen fortest mulig.»