Gjestespill fra Tadsjikistan «THE JOURNALIST» MED NEGAHI NOV

«THE JOURNALIST» MED NEGAHI NOV (TJK)

Mandag 22. februar kl 20.00

Billett: 150 kr – kjøpes ved inngangen før forestillingen på nett: Hoopla

Forestilling av og med teatergruppen Negahi Nov fra Tadsjikistan, som kommer til Oslo for å delta i et utvekslingsprosjekt initiert av Oslo International Rumi Festival.

I forestillingen følger vi en ung sannetssøkende journalist som ønsker seg et rolig og trygt liv. Men når inntektene ikke strekker til blir han nødt til å foreta valg og blir utsatt for prøvelser både privat og på jobb som fører livet i en annen retning og får ham til å stille spørsmål til egen moral. Stykket problematiserer det moderne livets mange krav og forventninger og hvordan alt du har kan mistes dersom du ikke presterer som forventet.

Forestillingen blir spilt på tajik/deri (persisk) og alle billettinntekter går til å støtte Negahi Nov Teaterfestival som vil bli arrangert i Dushanbe i mai 2016.

Etter forestillingen blir det en kort konsert med Javid Afsari Rad.

«The journalist» er skrevet og regissert av Sam Javadi, og er et sosialrealistisk teaterstykke.
Varighet: 45 min
Forestillingen hadde premiere i 2015, og er blitt vist 20 ganger i tilsammen åtte forskjellige byer i Tadsjikistan.

UTØVERE:
Soro Sobir
Tamanno Tabarova
Daleri Imomali
Shohjamshed Umari
Olamafruz Sharifi
Jum’a Rustamov

OM NEGAHI NOV
I 2012 ble Negahi Nov-festivalen opprettet av Shohjamshed Umari og Daleri Imomali for å skape en ny og uavhengig plass for å vise ungt og uavhengig teater i Tadsjikistan. Festivalen drives i hovedsak uten noen form for støtte, og tilbyr gratis forestillinger til et bredt utvalg publikummere hver mai. Teatergruppen Negahi Nov utvikler også egne forestillinger som de turnerer med gjennom året.

OSLO INTERNATIONAL RUMI FESTIVAL – CULTURAL EXCHANGE
Siden 2008 har Oslo International Rumi Festival jobbet med et kulturutvekslingsprosjekt i Tadsjikistan. Gjennom årene er det gjennomført et stort antall konserter, forestillinger og arrangementer både i Tadsjikistan og i Norge. Flere ulike typer samarbeider er initiert og har oppstått, og kunstnere fra begge land er blitt invitert inn i kurs- og workhsopsamarbeid. Fra november 2015 til februar 2016 gjennomføres et kurs- og utvekslingsprosjekt innenfor scenekunst og litteratur i Dushanbe og Oslo, med deltakere fra Tadsjikistan, Afghanistan, Iran og Norge. Samarbeidspartnere er Det Andre Teatret, Nordic Black Theatre, Norsk Barnebokinstitutt, Negahi Nov, The Land of Old Stories (IR), The Children’s Book Council (IR), The Afghanistan Storytelling Festival in Herat og Kia Literary Agency (IR).

Prosjektet er støttet av Utenriksdepartementet og SAROS.

gjestespill1

gjestespill 2

gjestespill3

Gjestespill4

gjestespill5

gjestespill6