A tribute to Billie Holiday – Sonia Loinsworth

sonia_billie

fredag 18. mars kl. 20:00

billetter: www.billettservice.no – kr 200/105

Invitation in English: http://billieholiday.no/

Det er hundre-og-ett år siden Billie Holiday ble født. Hun staket veien for fargede sangere innen blues og jazz i USA, og portretterte gjennom en lang karrìère det harde livet tilgjengelig for fargede kvinner den gangen. Billie Holiday spilte inn en lang rekke klassikere som spilles mye den dag i dag. Låtene hun sang har vært gjengitt i hundrevis av ny-innspillinger av andre artister de siste hundre år.

Sonia Loinsworth begynte sin musikk-karrière som sanger innen jazz, soul og funk på Oslos utesteder på 80-tallet. På et tidspunkt gikk hun over til modalmusikalsk musikk, og sang norske folketoner og senere egne komposisjoner til Buddhistiske mantra, med overtonesang, indiske vokalresitasjoner og elementer fra jazz. Når hun nå går tilbake til det klassiske jazz-repertoaret, trekkes disse musikalske tradisjonene med inn. Sonia tolker det klassiske jazz-repertoaret med et stort vokalt spenn, fra det lyriske og intime til det metalliske og eksperimentelle.

Sonia Loinsworth er sanger og låtskriver, og har de siste 18 årene arbeidet inn mot kontemplative og modalmusikalske uttrykk. Hun har skrevet musikk til Buddhistiske mantra og utgitt 2 kritikerroste Cd-plater med Frode Fjellheim (Transjoik) som arrangør og produsent, samt en konsert Cd, med distribusjon på 4 kontinenter. Hun har gitt kontemplative konserter og kurs i stemmearbeid i inn- og utland.

Sonia startet karrièren som klubbsanger innen soul, jazz og funk på Oslos utesteder, og går tilbake til denne perioden når hun nå tolker Billie Holiday’s reportoir. Samtidig flettes 20 års erfaring med overtonesang og modalmusikalske improvisasjoner inn i sangene.

Sonia er halvt norsk og halvt trinidadisk; med røtter i den afrokaribiske tradisjonen. Hun har bodd og studert musikk i Georgia, USA, og erfart sørstatskulturen og sangtradisjonen i de afroamerikanske kirkesamfunn på nært hold.

Samspillet er med Oscar Jansen på piano.

Oscar Jansen har vært aktiv gospel- og jazz-pianist i mer enn 25 år. Kombinasjonen jazz, gospel og kirkeorganist skaper en spennende bredde til jazzpianistens spill, noe som gjør det skreddersydd til dette prosjektet. Oscar har gjort innspillinger og turnert i inn- og utland med Stavanger Gospel Choir og en lang rekke band- og duo prosjekter. Oscar er billedkunstner, og underviser i piano ved Universitetet i Agder.