FrilansFrokost: Rikskonsertene og fremtiden

// NB: Påmelding kun via www.musikknettverk.no //

Rikskonsertene har i en årrekke vært Norges største arbeidsgiver for musikere i Norge. De har årlig stått for rundt 10000 konserter og over 800 musikerengasjement, og alle musikere blir betalt full tarifflønn med alle gjeldende tillegg og godtgjørelser.

Så, hva nå? Vi leser at Rikskonsertene ikke lenger skal hete Rikskonsertene og at hele institusjonen skal legges om og bli en etat for den kulturelle skolesekken – hva betyr det og hvilke endringer vil det medføre?

Hva betyr det for frilansmusikere som ønsker å spille skolekonserter og andre forestillinger og konserter for barn og unge?

Hvordan vil det påvirke jobbmulighetene for både de som har vært inne på Rikskonsertenes ordninger, og de som til nå har stått utenfor?

Vil det påvirke produksjonene og turnérutene?

Når vil det være frister og vil det bli endringer i forhold til hvordan søknadene (programforslagene) blir vurdert?

Vi får besøk av Matias Hilmar Iversen er produsentsjef i Rikskonsertene, som vil kunne svare på mye av dette. I tillegg til å lede produsentene som lager skolekonserter for Rikskonsertene er Matias musiker og spiller i bandet Ila Auto.

Vi får også høre litt om prosjektet BALUBA fra prosjektleder Siri Kvambe. I 2015 har 6 nye konserter for barn blitt utviklet gjennom BALUBA, i tett samarbeid med Rikskonsertene. i 2016 blir det nye konsertproduksjoner med nye musikere – kanskje er dette en åpen sidedør for deg inn i Rikskonsertene?

Matias og Siri ønsker spørsmål fra dere i publikum og etter et vellykket forsøk med sli.do ved forrige Frilansfrokost satser vi på å gjøre det igjen. Med andre ord: last gjerne ned app’n (gratis) via app store/google play på forhånd.

Til å lede utspørringen og velge ut de beste spørsmålene fra dere er Mai Elise Solberg. Mai Elise er musiker og har gjort mange oppdrag for Rikskonsertene de siste årene. Hun spiller også i elektropopduoen Ontz og vokalimproensemblet Små grå.

Frilansfrokost arrangeres av Samspill, Nordic Black Theatre og MØST.

Som alltid på Frilansfrokost kan du få kjøpt varm suppe og fersk bakst for en billig penge.