Kampenjazz: Harald Lassen & LAB Trio

Søndag 8. mai kl. 20:00 – Harald Lassen & LAB Trio

Anneleen Boehme: bass, Lander Gyselinck; trommer, Bram De Looze: piano, Harald Lassen: saksofoner, vokal, perkusjon

billetter kan kjøpes i døra eller her: nordicblacktheatre.hoopla.no

Harald og Lab trio

Harald Lassen stiller på Kampenjazz i front for et nytt band. Denne gangen stiller Lassen med sine horn i front for en piano-trio. Tilsynelatende en tradisjonell jazzkvartett. Men vi regner med at det ikke blir straight og tradisjonelt.

Harald Lassen er som en musikalsk kameleon å regne med sin varierte og innholdsrike karriere med kjente band som bl. a indie-jazzbandet Pixel, avant-hiphop-bandet  Mopti & Bendik Baksaas og den lyriske duoen DUPLEX. Likevel har han som musiker og komponist vært en tydelig stemme med sin uforutsigbare, men karakteristisk blanding av saxofon, vokal og perkusjon, som understreker hans sitat » Jeg er ikke saxfonist- jeg er musiker.» LabTrio er en boblende pianotrio med et velsignet godt samspill bestående av tre av Belgias aller mest markante jazzmusikere under 30 år. De har med sine turnéer og sitt album «Fluxus» blitt en snakkis i det europeiske jazzmiljøet med sitt akustiske jazzunivers i heftig flørt med urban jazz og undergrown hip-hop kultur.

Det var i Umeå i 2014 at Lassen dumpet innom en konsert med Labtrio i Norrlandsoperaen noe som skulle bli en skjellsettende opplevelse. Lassen bestemte seg der og da for at om han noen gang skulle skrive musikk for en pianotrio, så måtte det bli LabTrio. Nøyaktig 2 år senere er de samlet for første gang, på en norsk scene.

Hvordan dette musikalske møtet nøyaktig vil høres ut vites ikke – men det ligger an til å bli mye morro, gripende vakkert, energi på høygir og herlige musikalske digresjoner!

Vårens «var du der»-øyeblikk?

Mer informasjon og musikk:

https://soundcloud.com/haraldlassen

https://labtrio.wordpress.com/about/

https://soundcloud.com/labtrio