Konferanse: Kan scenekunst forandre en by?

odin teateret

Kunstneren på Stedet

I forbindelse med at Odin Teatret fra Danmark gjester Det Norske Teatret, arrangeres det 29. april samme sted, en stor nordisk konferanse, Kunstneren på Stedet – Kan scenekunst forandre en by?  .

Dette blir en sjelden og forhåpentligvis viktig møteplass der kunstnere møter det offentlige og utveksler erfaringer om kunstens plass innen by- og stedsutvikling. Hvilket potensiale ligger det i å bruke kunstnere i stedsutvikling? Kan teateret forandre en bygd eller by? Hvilke synergieffekter kan et samarbeid mellom byplanleggere, politikere og det lokale kulturlivet gi?

I tillegg til faglige innlegg legges det opp til debatt i et tverrfaglig panel der Rina Mariann Hansen, byråd for kultur i Oslo; Kjetil Trædal Thorsen, arkitekt og gründer i Snøhetta; Erling Dokk Holm, 1. amanuensis og dekan ved markedshøgskolen i Oslo; H.C. Østerbye, borgermester Holstebro, Danmark; og Eugenio Barba, kunstnerisk leder Odin Teatret. Kulturministeren er invitert.