Teater: Avateres

avatares-50x70_3mm-bleed_ny-dato_ny-logo

AVATARES

– et apokalyptisk univers der figurteater og fortellerkunst møtes i finurlig kombinasjon

AVATARES er en leken og poetisk barneteaterforestilling som handler om å vokse opp i uforutsigbarhet. Dolores er forestillingens fortellerskikkelse og hun reiser rundt for å fortelle om en verden rammet av katastrofer, og hvordan disse berører livet til de to søstrene Gala og Lolo.

Synopsis

Dolores reiser rundt i en flåte for å fortelle verden om et univers i forandring – der sola ikke går ned, alt levende med hjerter som banker krymper og menneskenes ting står igjen gedigne, ganske uhåndterlige og kanskje til og med farlige. I dette kaoset blir søstrene Gala og Lolo brakt til Besta sitt hus ved havet, men Gala er bekymret for at foreldrene deres ikke vil greie å finne veien tilbake til dem. Lei av å vente bestemmer hun seg for å reise tilbake til byen. På veien møter hun flere bortkomne barn og voksne, ja til og med en rockestjerne! Vil Gala finne tilbake til foreldrene sine? Vil tingene finne tilbake til sin normale størrelse og verden tilbake til sin vante gang rundt sola?

12. mai kl. 11:00 og 18:00
13. mai kl. 11:00 og 18:00
14. mai kl. 16:00
15. mai kl. 16:00
19. mai kl. 11:00 og 18:00
20. mai kl. 11:00 og 18:00

Forestillingen baseres på teaterstykket «Avatares» skrevet av Ana Alvarado i 2013.  Stykket vant i 2014 to nasjonale premier i Argentina for beste dramaturgi skrevet for barn (Premios Atina) og for beste dramatugi skrevet for figurteater (Premios Javier Villafañe).

Ana Alvarado er tekstforfatter og regissør med profesjonell bakgrunn i visuell kunst og figurteater. Hun var en av Argentinas mest toneangivende utøvere innen objekt teater og performativt teater på 90tallet da demokratiet og ytringsfriheten ble gjeninnført i landet. Prosjektansvarlig hadde det privilegium å arbeide med stykket under Ana Alvarados veiledning gjennom sin utdanning innen teaterregi ved det nasjonale universitetet for utøvende kunst i Buenos Aires. Dramatikeren har gitt sin fulle støtte til denne nyversjonen, og reiser også til Norge i anledning premieren.

Framførelse

Forestillingen er tenkt til 50 minutter og vil fremføres av en skuespiller/forteller og tre figurspillere. Det foreligger en intensjonsavtale med Caféteateret. Premieredato vil være 14. mai 2016 med påfølgende ni forestillinger. Videre er målet å turnere gjennom Den Kulturelle Skolesekken og festivaler.

Målgruppe 

Hovedsaklig barn i alderen 10 til 13 år (5. – 7. klasse).