FlaMunch – en ekspressiv danseforestilling

tonje

torsdag 15. september
kl. 20:00
Billetter kan kjøpes her: http://www.ticketmaster.no/event/flamunch-billetter/503895

FlaMunch – en ekspressiv danseforestilling!

FlaMunch er en danseforestilling inspirert av Edvard Munchs estetikk. Flamencodans og – musikk er sentrale elementer, i tillegg til audiovisuelle virkemidler som film og tekst.
FlaMunch forteller ikke historien om Munchs liv, men tar utgangspunkt i karakteristiske trekk ved hans uttrykkskunst og kreative prosess:

Gjentagelsenes kraft
Hvordan gi kunstnerisk form til intense, eksistensielle erfaringer som sorg, angst, ekstase
Bruddet med etablerte konvensjoner
Magien i det uferdige og upolerte

Medvirkende:
Flamencogitar: Bettina Flater
Vokal, fløyter og perkusjon: Tito Enrique Guevara Estrella
Idé, konsept, manus & flamencodans: Tonje Lieberg
Film: Elin Osjord
Gjesteartister: SIham Ouazzif (vokal), Viktoriya Savchuk og Knut Ove Messel (dans)

I Munchs kunst finner vi en intensitet og en konsentrasjon utenom det vanlige. I det munchske univers er det ikke plass til uvesentligheter og unødvendige forklaringer. I flamencoen som kunstform finner vi den samme intensiteten og konsentrasjonen om eksistensielle opplevelser. Flamenco oppstod i Andalucia i skjæringspunktet mellom spansk, arabisk og sigøynerkultur og har i dag utviklet seg til en universell kunstform med status som verdens kulturarv på Unescos liste. I våre dager er flamencoen stadig gjenstand for opphetede diskusjoner knyttet til tradisjon og fornyelse. Som kunstner opplevde Munch i ung alder mye motstand, men også støtte for sitt brudd med datidens etablerte estetiske normer. Velkommen til en sjangeroverskridende visuell og ekspressiv forestilling i Munchs ånd !

Artistenes bakgrunn:
Bettina Flater er en norsk flamencogitarist av internasjonalt format og en av verdens få kvinnelige flamencogitarister. Hun var i en årrekke basert i Madrid og har turnert med spanske artister, samt gitt ut to cder.

Tito E. Guevara Estrella er multiinstrumentalist opprinnelig fra Ecuador og spiller og komponerer innen ulike sjangre som flamenco, salsa, latinamerikansk visesang og andindiansk musikk. Han har mer en 30 års erfaring som profesjonell musiker bak seg og jobber nå som instruktør i perkusjon/samspill ved NMH samt som musikk – og kulturarbeider i Oslo Gamle Kirker.

Elin Osjord er tidligere danser og dansekonsulent ved Riksteatret, Det Norske Teater og Den Norske Opera & Ballett og en ettertraktet filmkunstner innen dansefeltet.

Tonje Lieberg er utdannet kunsthistoriker fra UiO og har skrevet en masteroppgave om Edvard Munchs symbolistiske kvinneskikkelser. Hun har vært omviser på Munchmuseet i en årrekke og jobbet med kunstformidling. I tillegg har hun studert flamencodans ved spanske flamencoacademier og turnert og opptrådt i Norge, Spania, Latvia, Nederland, Ecuador og Pakistan og undervist og koreografert for flere danseskoler siden 2004.

FlaMunch har premiere på Cafeteatret i Oslo
15. september 2016 og skal deretter ut på en turné i Oslo/Akershus- og Østlandsområdet.