Frilansfrokost: Hvordan komme på radio?

Velkommen til Frilansfrokost: Hvordan komme på radio?

Vi serverer faglig påfyll og varm kaffe!

Gratis inngang.

Frilansfrokost arrangeres av Samspill, Nordic Black Theatre og MØST

PÅMELDING (gratis): møst.org

siri_k_nrk

Å få spilt musikken sin på radio, være gjest i et radiostudio eller komme inn på radiokanalenes formatterte spillelister er åpenbart av interesse for mange artister – i hvert fall hvis en skal dømme ut i fra antall henvendelser en radiojournalist mottar daglig.

”Jeg mottar sikkert 50 mail hver uke  fra folk som vil at jeg skal spille musikken deres på programmet mitt” (Siri Knudsen, NRK)

Så hvordan blir man plukket ut?

Hvordan ser virkeligheten ut fra den andre siden? Hvordan fungerer utvelgelse til formatterte lister, og hvilket spillerom har de ulike radiojournalistene til å gå utenom listene? Hvem bestemmer hva, og hvem lytter til hvem? Hvordan bør man pitche musikken sin til radio, og hvem bør man pitche det til?

Panel:

Siri Knudsen, programleder

Siri har mange år bak seg i NRK P3 i programmer som Popsalongen, Lydverket og Kompani Knudsen. I dag har hun Siri +1 og Selskapssjuk på P13, hvor hun selv er med og bestemmer hva som skal spilles. Hun har også ofte artistgjester i studio.

Kristina Kinne, redaktør

Kristina er redaktør i Radio Nova, som sender 24 timer i døgnet på DAB+ og 70 timer i uka på FM-nettet, og som plukker opp og spiller masse norsk musikk.

Jørgen Hegstad, musikkprodusent

Jørgen er musikkprodusent i NRK og har tidligere vært prosjektleder for URØRT. Han er også programleder for Y2K på NRK P13.

Simen Herning, management

Simen er sjef i ACT Entertainment, som blant annet gjør management for LEIF, Apothek, No4 og Daniel Kvammen mfl.. ACT leverer også PR-tjenester og finner veier for sine artister ut på eteren.

Hanne Kolstø, artist

Hanne slo igjennom som artist og låtskriver i 2011 med albumet Riot Break, og gitt ut flere kritikerroste og spellemannsnominerte album under eget navn. Hun har erfaring med både å ha vært innenfor og utenfor radiolistene.

Moderator: Guttorm Andreasen

Guttorm har mange års erfaring som musikkjournalist og har jobbet i både Radio Nova og RadiOrakel og ulike kanaler og stort antall programmer i NRK. Guttorm vil i tillegg til å moderere panelsamtalen, introdusere temaet ved å gi et blikk på hvordan terrenget ser ut i Musikkradio-Norge akkurat nå.