Doc Lounge Oslo – «BUGS»

doc_lounge_2016

VELKOMMEN TIL SESONGÅPNING!

Doc Lounge presenterer «Bugs» – faller du for fristelsen?

Etter at FN anbefalte insekter som en ressurs for å bekjempe sult har insekter som mat blitt et hett tema. Men om det er så viktig, hvorfor er ikke insekter inkludert i flere dietter?
Er det for ekkelt? Eller er det simpelthen bare et tilbud vi ikke har blitt servert enda?

I dokumentaren Bugs følger vi en dedikert gruppe fra Nordic Food Lab. De reiser jorden rundt for å lære av ulike lokalsamfunn om hvordan man kan tilberede insekts-retter. Den kulinariske reisen går fra Mexico til Japan, de er innom Kenya og Australia, hvor de får smake på gresshopper, termitter og mer. Kan prosjektet deres få folk til å gå fra «heslig» til «spiselig»? Klarer de å endre holdninger og gjøre insekt som mat normalt?

I tillegg til den spennende dokumentaren om «fremtidens» mat serverer vi snacks og godbiter hvor insekter er en av hovedingrediensene. Er du eventyrlysten nok til å prøve?

Er du nysgjerrig eller bare interessert i hvordan andre vil reagere på slik en godbit? Da bør du møte opp på Caféteateret på tirsdag for en opplevelse du sent vil glemme!!

Vi sees!

Trailer til filmen: https://vimeo.com/162505800

** Denne filmen er en del av prosjektet «Moving Docs». Moving Docs er et samarbeid mellom syv europeiske visningspartnere og det europeiske dokumentar-nettverket (EDN) for å spre europeiske dokumentarer av høy kvalitet. **
————————–—————
DØRENE ÅPNER: 18.00
ARRANGEMENTET STARTER: 19.00

Billetter selges i døren: 70,- (50,- for studenter)

https://www.facebook.com/events/1654188624898186/

————————————————————
OM DOC LOUNGE OSLO:
Doc Lounge Oslo har fra Februar 2016 månedlige dokumentarfilmvisninger. Arrangementene er lagt til første tirsdag i måneden på Caféteateret. Vi ønsker å lage inspirerende kvelder basert på gode dokumentarer, med tilskudd av musikk, underholdning, foredrag, forestillinger eller utstillinger.

bugs

I Bugs følger vi en dedikert gruppe fra Nordic Food Lab. De reiser jorden rundt for å lære av ulike lokalsamfunn hvordan man kan tilberede insekts-retter. Den kulinariske reisen går fra Mexico til Japan, de er innom Kenya og Australia, hvor de får smake på gresshopper, termiter og mer. Kan prosjektet deres få folk til å gå fra å tenke «heslig» til «spiselig»? Klarer de å endre holdninger og gjøre insekt som mat normalt?

Doc Lounge Oslo har månedlige dokumentarfilmvisninger, med oppstart i februar 2016. Arrangementene er lagt til første tirsdag i måneden på Caféteateret. Vi ønsker å lage inspirerende kvelder basert på gode dokumentarer, med tilskudd av musikk, underholdning, foredrag, forestillinger eller utstillinger.

Facebook gruppe: facebook.com/docloungeoslo