NM PoesiSlam

Screen Shot 2016-06-13 at 14.54.17

Ingebjørg Liland ble Norgesmester i 2015 – hvem kommer til å ta tittelen i 2016??!?

fredag 25. november kl. 20:00 – gratis inngang

Poesislam er en konkurranse hvor deltakerne framfører egne tekster. Den befinner seg i krysningspunktet mellom diktopplesning, standup og spoken word. Deltakerne bedømmes både på bakgrunn av teksten de fremfører og måten de fremfører den på.

Poesislam kommer fra Chicago, USA. I 1984 startet bygningsarbeideren og poeten Marc Smith en poesiopplesningsserie på en jazzklubb i byen. Det spesielle med opplesningene var at ikke bare teksten, men også opptredenen stod sentralt. Disse opplesningene ble svært populære, og 25. juli 1986 gikk den første ordentlige poesislammen av stabelen. Det skjedde på jazzklubben Green Mill (et av Al Capones stam- og gjemmesteder), med terminologi fra baseball og bridge, og dommere fra publikum.

Norgesmesterskapet i poesislam begynte som et samarbeid mellom Foreningen !les og De norske bokklubbene i 2005. I dag er det imidlertid Foreningen !les som organiserer NM i poesislam.