Kampenjazz presenterer: Bansal Trio

Søndag 12. mars kl. 20:00 – Bansal Trio i samarbeid med Samspill

Harpreet Bansal: fiolin, Vojtech Prochazka: piano, harmonium, Andreas Bratlie: tablas, perkusjon

Billetter: https://nordicblacktheatre.hoopla.no/sales/
eller i døra

8 Bansal Trio

Foto Andreas Ulvo

Bansal Trio fortjener mye mer oppmerksomhet enn de får. Trioen ga ut albumet «Chandra» på Jazzland Recordings i 2015. En musikk i skjæringspunktet mellom improvisasjoner og faste elementer – ikke ulikt jazz. Eller kanskje er det jazz? Uansett: Gled deg.

Fiolinisten Harpreet Bansal er oppvokst i en indisk familie i Oslo, med ett bein i hver kultur. Med mastergrad fra Musikkhøyskolen har hun dannet denne trioen som spiller hennes musikk. Fra brennende sol til vintermørke med eksploderende nordlys, musikalsk sommerregn blir til heftige stormer. Improvisasjoner som mediterer over tilværelsens mysterier. Trioen opererer innenfor nord-indiske tradisjoner for ragamusikk.

Komposisjonene til Harpreet er nær ragatradisjonen fra foreldrenes hjemland, med arrangementer laget av medlemmene i bandet.

Bansal kan oppleves i et spesielt samspill med perkusjonisten, tablaspilleren og stemmekunstneren Andreas Bratlie og den tsjekkiske pianisten Vojtech Prochazka, den siste med allsidig bakgrunn bl.a. fra studier av indisk musikk i Paris. Sammen er de Bansal Trio – noe helt eget, eksotisk og spennende.

Sjekk: https://www.youtube.com/watch?v=BQti2PQ_Bts

Konserten arrangeres i samarbeid med Samspill International Music Network.