Ranias flukt – En film av Anders Hammer

 

RaniaatSea_610pxl

HVORDAN FØLES DET Å FLYKTE FRA ALT DU KJENNER?
Onsdag 2. august 2017, kl. 19:30 på Cafeteatret (Gratis):
Ranias flukt
En film av Anders Hammer

Med et håndkle, tannbørste, et klesskift og noen Game of Thrones-dvd’er flykter Rania fra Syria for å komme seg til Europa før grensene lukkes.
Samtale etter filmen med Rania Mustafa Ali og regissør Anders Hammer, ledet av Ingerid Salvesen (Du Verden!)

Gratis inngang
Dørene åpner kl. 19:00
Enkel mat og drikke kan kjøpes i baren.

http://dokumentarkino.no/2017/Ranias_flukt/Ranias_flukt_web.html

—————-

20 år gamle Rania Mustafa Ali risikerer alt når hun flykter fra krigen i Syria. Vi følger henne svært tett på reisen, fra hun vurderer hva hun kan ta med seg da hun må dra på bare et par timers varsel, til hun prøver å restarte livet med en midlertidig oppholdstillatelse. Underveis må hun krysse Middelhavet og prøve å komme forbi grenser som nå stenges med piggtråd og bevæpnede grensevakter.

Dette er en sterk og nær skildring av hvordan det føles å måtte flykte for å redde livet for så å møte et Europa som helst vil stenge deg ute. Er Europa er iferd med å oppheve retten til å være flyktning? I flere land stenger man i praksis grensene for flyktninger. «Ranias flukt» gir et innblikk i hvordan det føles å bli tvunget på flukt og bli møtt med piggtråd.

Oslo Dokumentarkino viser filmen i samarbeid med Nordic Black Theatre, på Cafeteatret på Grønland i Oslo onsdag 2. august kl 19.30. Etter visningen vil utenriksjournalist Ingerid Salvesen lede en samtale med filmens hovedperson Rania Mustafa Ali og regissør Anders Sømme Hammer i panelet. Det er gratis inngang. Vi åpner dørene kl. 19:00.

Dokumentaren Ranias flukt er laget i samarbeid med NRK Brennpunkt og vises i Dokusommer på NRK kl. 22.20 samme kveld. Rania har selv filmet deler av dokumentaren mens andre deler er filmet av regissøren Anders Hammer. Filmen er tatt opp mellom januar 2016 og april 2017. Den er tekstet på norsk.
—————-

Rania Mustafa Ali er 21 år og har vokst opp i Raqqa i Syria. I dag er hun flyktning.

Anders Hammer er journalist, forfatter og filmskaper. Han flyttet til Afghanistan i juni 2007 og har siden arbeidet med å dekke konflikter for blant annet NRK, Dagbladet og Morgenbladet. Han har skrevet dokumentarbøkene Drømmekrigen, Heia Kabul!, Alt dette kunne vært unngått og Krigen som aldri tar slutt, de to sistnevnte i samarbeid med danske Carsten Jensen. Han har regissert fem filmer om Norges og nordmenns rolle i krig og konflikter som er blitt vist i NRK Brennpunkt.

Ingerid Salvesen (ordstyrer) er journalist med bakgrunn fra blant annet Dagens Næringsliv og er med å lede utenrikspodcasten Du Verden!
—————-
På Cafeteatret onsdag 2. august kl. 19:30
Hollendergata 8 på Grønland, Oslo.
(Nærmeste holdeplass: 37-bussen til Politihuset.)