Kampenjazz: Trygve Seim/Helsinki Songs

Trygve Seim Helsinki Songs

helsinki

billetter kjøpes i døra eller her: https://nordicblacktheatre.hoopla.no/sales

Trygve Seim – saxofoner og komposisjoner, Kristjan Randalu (Estland) – piano, Mats Eilertsen – bass, Markku Ounaskari (Finland) – trommer


Trygve Seim har jobbet med både store og små ensembler og er en musiker som stadig finner nye veier. Han har satt sitt preg på nyere norsk jazzhistorie via grupper som Airamero, Oslo 13 og The Source, og ikke minst med sitt eget Trygve Seim Ensemble. Seim har 7 ECM-utgivelser i eget navn, og spiller tilsammen på 21 ECM-utgivelser totalt.

Kvartetten Helsinki Songs leverer glimrende og moderne kvartettjazz med en poetisk kjerne og et streif av melankoli, der de ulike bandmedlemmene får god plass til å brodere på Seims originallåter. Og bakom synger skogene.

Konserten på Kampenjazz blir kvartettens siste konsert før de, bare et par dager etterpå, går i Rainbow Studio sammen med den tyske produsent-legenden Manfred Eicher og lydguru Jan Erik Kongshaug, og spiller inn sin første CD, som skal ut på ECM i løpet av 2018.

Pressen om Trygve Seim Helsinki Songs da bandet spilte på Oslo Jazzfestival for 2 år siden:

«Noen band bare låter som «meant to be». Trygve Seims nye kvartett, Helsinki Songs, er et sånt» – Terje Mosnes, Jazz i Norge: https://jazzinorge.no/anmeldelse/knallstart-for-nytt-band/

7.1.18 kl.: 20:00 Cafeteatret, Hollendergata 8, Grønland
Billetter: 200/150 (Studenter, medlemmer av klubben og Jazzforum)