KIGO videreføre gitarkurs for barn i bydel Gamle Oslo!

Takket være Marit Bakke (74) kan KIGO videreføre gitarkurs for barn i bydel Gamle Oslo. Nyheten ble sluppet for gitarister, venner, lærere og familie på Cafeteatret mandag kveld.

Diplom  Gutta Gamlebyen Jentegruppe

Mandag 12. februar gikk to tog med gitarer gjennom bydel Gamle Oslo. Tretten spente barn fra Vahl og Gamlebyen marsjerer i retning Grønlandsleiret. Siden oktober har de gått på gitarkurs hos KIGO og avslutningskonserten skulle finne sted på ærverdige Cafeteatret.

KIGO tilbyr gratis kulturaktiviteter til barn og unge i bydel Gamle Oslo. Tilbudet omfatter kor, gitarkurs, dramakurs, skolegårdsdisko og dansekurs for å nevne noe. Siden alle aktivitetene er gratis for alle deltagere er KIGO avhengig av støtte fra blant annet stiftelser, bydelen, områdeløft og andre sponsorer for å opprettholde tilbudet. Gitarkurset har så langt vært finansiert gjennom midler fra områdeløft Grønland. Men nå var det slutt.

Kveldens store overraskelse for musikerne og publikum var beskjeden om at en privat sponsor hadde bestemt seg for finansiere tilbudet videre. Marit Bakke (74) fra Eiksmarka hørte om KIGO på radiodokumentar på EKKO/P2 og hadde bestemt seg for å støtte kultursskolens arbeid.  Med hennes bidrag på 21 000kroner kan gitarkurset fortsette fram til sommeren.

«Vi er veldig glade for å kunne gi et tilbud videre, og det varmer at privatpersoner ønsker å gi av sine egne penger for å støtte vårt arbeid» sier en rørt Sara Lydiksen fra KIGO. «Nå har barna fått et godt grunnlag å bygge videre på, og de begynner også å bli kjent hverandre. Det hadde vært synd og skam å slutte nå, vi har jo sett i kveld hvor flinke de har blitt! Dette bare begynnelsen. Kanskje de neste Gitarkameratene kommer fra Gamle Oslo?».

E-postvedlegg