Konsert: Bafana Nhlapo Group

torsdag 15. februar

kl. 20:00 – kr 150 (i døra)
billetter kan også kjøpes her: https://nordicblacktheatre.hoopla.no/sales

bafana2
Foto: Goeun Bae

On stage:
Bafana Nhlapo – vocals, percussion
Bugge Wesseltoft – keyboards
Kristian Wentzel – keyboards
Ndabenhle Zulu RSA – trumpet
Jonatan Ahlblom – Tuba
Uriel Seri – Drums

Om Bafana Nhlapo
Som liten var Bafana Nhlapo omringet av Sowetos kunst, kultur og anti-apartheidbevegelse. Faren hans var musiker og medlem av de berømte King Star Brothers, og ga Bafana hans musikalske opplæring. Han startet tidlig å spille sammen med poeter i den levende kunst og kulturscenen i Johannesburg, og vakte etter hvert oppmerksomhet i de kretsene med sitt uvanlige valg av instrumenter. Bafana er senere blitt svært kjent for sitt bruk av industrial percussion, eksempelvis gamle metallkopper og kar han har samlet gjennom årene.

Bafana synger hovedsaklig på morsmålet isiZulu, nydelig kommunisert gjennom sin flotte falsettstemme. Han jobber med en melodiblanding av tradisjonsrik Zulu og moderne stilarter som afro, funk, jazz og rock.

Etter stor suksess med bandet Kwani Experience og to kritikerroste album sammen med de, gikk han solo. Videre spilte han blant annet hovedrollen som Peter Tosh i De musikalske legender på Den norske opera i Oslo. Bafana har også gjort samarbeid med bla Busi Mhlongo , Madala Kunene , Lebo Mathosa , Thandiswa Mazwai og norske Bugge Wesseltoft.

Bafana Nhlapos bemerkelsesverdige stemme vil sammen med den unike lyden av tinnkopper, være en enestående opplevelse på Cafeteateret.

I september 2017 lanserte Bafana et nytt album på Bugges Wesseltofts Jazzland Records. Jazz, soul og funk preget av tradisjonelle Zulu musikk. Bafanas unike, rørende og vakre vokaler er bakket av en stjernelag av jazz musikere.