Bokslepp: «Eg har sett jaguaren. Latinamerikanske historier.» av Sigrun Slapgard

Velkommen til bokslepp onsdag 7. mars klokka 1630:

Eg har sett jaguaren. Latinamerikanske historier. Forfattaren Sigrun Slapgard vil fortelle om den overraskande vendinga boka tok, og du får møte personar frå somme av historiene.

jaguar

fra Samlaget.no:

Tett på Latin-Amerikas valdelege historie.

Frå 1960-talet og fram til i dag har ordet forsvinne skapt politiske avgrunnar og personlege tragediar på det latinamerikanske kontinentet. Som NRK-journalist har Sigrun Slapgard fortalt om menneske i sentrum av dramatiske hendingar. Menneske som står opp mot overmakta, som risikerer livet for å få til endring.

Sigrun Slapgard tek oss med på reisene sine: til El Salvador, der kodar og forkledning er kvardagen, men også døden, inn i den colombianske jungelen for å møte FARC-geriljaen i den nye, skjøre fredstida, og til Buenos Aires, der bestemødrer no opplever underet med at bortførte barnebarn kan dukke opp igjen tretti år etter militærdiktaturet.

Dette er historier som aldri har sleppt tak i Slapgard, og som har blitt del av hennar eige liv. Ei sterk og personleg bok om mot og kraft, lys og mørke.