Doc Lounge Oslo – 6. mars 2018

★VELKOMMEN TIL DOC LOUNGE★
————————–—————
Doc Lounge har gleden av å vise den fascinerende og alternative dokumentaren The Dread.
————————–—————

dread
OM FILMEN: Vi følger innbyggerne i den lille argentinske landsbyen El Dorado. Innbyggerne mener at sykdom ikke kureres ved bruk av moderne medisin eller leger, men at de selv gjennom egne metoder kan helbrede syke mennesker.

Men det er bare en mann ved navn Jorge som kan helbrede den fryktede sykdommen espanto, som kun kvinner rammes av. Landsbybeboerne har et stort hemmelighold i hvilke metoder Jorge tar i bruk, og mennene i byen vil helst ikke at konene skal oppsøke ham. Hva foregår egentlig bak Jorges fire vegger?

I The Dread blir vi kjent med landsbybeboernes historier og metoder på en humoristisk og varm måte, og utenforstående får et innblikk i alternativ behandling.

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=ZpdiqnEKxU8&t=10s

Filmen vant blant annet best mid-lenght documentary på IDFA i 2017.

TROMMEREISE: Etter visningen vil vi få besøk av Jorunn Flaata som vil ta oss med på en trommereise.

Slik beskriver Flaata trommereisen «I de sjamanistiske reisene reiser vi i de mytologiske landskapene i oss selv. Vi beveger oss inn i andre bevissthetslag, og det kan oppleves som om vi drømmer i våken tilstand. Sinnet vårt kan benytte seg av symbolspråket, som vi kjenner fra eventyr og drømmer, for å fortelle oss det budskapet vi trenger å bli oppmerksom på. Vi kan møte hjelpere i form av kraftdyr, forfedre eller andre skapninger.

Reisen innover kan også oppleves som en reise i ren energi, i bølger av farger eller lyder, i mørke eller i den ytterste stillhet. Hver reise innover er forskjellig.»

Hvordan oppleves egentlig metodene som healere og sjamaner bruker i praksis? Enten du er erfaren, skeptisk eller bare nysgjerring, bli med på tidenes kanskje mest spennende Doc Lounge-event, så får du muligens et nytt syn på det alternative!

————————–—————
DØRENE ÅPNER: 18.00
ARRANGEMENTET STARTER: 19.00

Billetter selges i døren: 70,- (50,- for studenter)

————————–—————
OM DOC LOUNGE OSLO:
Doc Lounge Oslo har fra Februar 2016 månedlige dokumentarfilmvisninger. Arrangementene er lagt til første tirsdag i måneden på Caféteateret. Vi ønsker å lage inspirerende kvelder basert på gode dokumentarer, med tilskudd av musikk, underholdning, foredrag, forestillinger eller utstillinger.