Releasekonsert: Ohnesorg «Sanger for rastløse»

I anledning lanseringa av albumet «Sanger for rastløse» inviterer vi til releasekonsert med Ohnesorg på Cafeteateret torsdag 22. mars. Med oss har vi Folkehelsa og Føkkefjord!

Cc: 300,- med LP // 150,- uten LP.

kl. 20:30

ohnesorg

Ohnesorg
Ohnesorg spiller akustisk musikk med politisk relevans og tekster som vil si noe. Debutalbumet Sanger for rastløse inneholder tolkninger av alt fra kampsanger fra den spanske borgerkrigen, via tonesatte dikt av Jens Bjørneboe, til amerikansk riot grrrl punk – det hele pakket inn i Ohnesorgs særegne, lavmælte og melodiske lydbilde. Plata løftes ytterligere av fire av gruppas egne låter. Rudolf Terland Bjørnerem og Jenny Berger Myhres lydhøre gitar- og klarinett-arrangementer, Martin Ulvins suggererende perkusjon på kalabash, samt Elida Høegs jordnære og utilgjorte vokal, har gjort Sanger for rastløse til en fargerik forundringspakke av et album. Coveret er laget av tegneserieskaper Esben Titland (bildet).

Folkehelsa
Etter å ha ulma i undergrunnen en tid, har Folkehelsa sprunget fram fra bakgatene i hovedstaden. Musikken spenner fra nytolkninger av tradisjonelle folketoner, til egenkomponerte låter med friske tekster og et tilhørende snev av nordnorsk sarkasme. I samspillet mellom bassriff, vokalharmonier og fiolinspill, skaper Folkehelsa et vidtfavnende uttrykk, der det lekende og alvorlige fra byhverdagen møtes.
https://folkehelsa.bandcamp.com/

Føkkefjord
Føkkefjord er historien om 4400 Flekkefjord fortalt gjennom en mikrofon og en tilgriset akustisk gitar. Målet er lun panikk, småbyidyll og infantil glede. Middelet er snill støy: rock ’n’ roll avfyrt med lyddemper. Nå skal denne uslepne sørvestlandsjuvelen ut i verden, når den selvtitulerte debutplata endelig kommer ut. I februar presenterer det nye plateselskapet Rural Rebel Rock sju av Føkkefjord-hitsene fra livesettet på svart vinyl. Låtene er udødeliggjort i et nytt kontaktpunkt på DIY-distriktshimmelen, Elektrosjokk studio utenfor Sandnes, med Anders Krokedal som produsent.
https://fkkefjord.bandcamp.com/