International Jazz Day Feiringer

international jazz dager 2018 print

mandag 30. april er «International Jazz Day»
vi feirer med tre dager med jazz arrangmenter!!

Feiringen er et samarbeid mellom Nasjonal jazzscene, Oslo Jazzfestival, Kampenjazz, Samspill, Norsk Jazzforum, Nordic Black Theatre og Østnorsk Jazzsenter.

fredag 27. april begynner vi med en
Jazzlunsj

Tema: Jazzahead, verdens største utstillingsvindu for jazz – internasjonale erfaringer
Ordstyrer: Audun Vinger
I panelet: Aslak Oppebøen (Music Norway), Karl Seglem (musiker, NorCD), Line Juul (Nasjonal jazzscene)

ved Nordic Black Theatre & Cafeteatret
mat serveres fra kl. 13.00, paneldebatt fra 13.30
inngang: gratis

søndag 29. april
BARNAS JAZZHUS
kl . 14:00 – gratis

Den spilleglade gjengen fra Improbasens jazzskole for barn kommer hit også i år, og presenterer sine versjoner av kjente og mer ukjente jazzlåter, spilt av barn i alderen 8-13 år. De unge musikantene begynner å bli godt kjent for Oslo-publikummet gjennom sine månedlige konserter på Nasjonal Jazzscene, og imponerer selv garvede musikkelskere med sine improvisasjoner på høyt nivå – dette er gøy for både store og små!

søndag 29. april
Friensemblet med Naïssam Jalal
Nordic Black Theatre & Cafeteatret
kl. 20:00 – kr 200/150

Naïssam Jalal: fløyte, Mirsaeed Hosseyni Panah: santoor, Mathilde Grooss Viddal: bassklarinetter, saksofoner, Kristoffer Alberts: altsaksofon, Øyvind Brække: trombone, Per Willy Aaserud: trompet, elektronikk, Britt Pernille Frøholm: hardingfele, fele, Tellef Kvifte: laptop, tangenter, flygel, trøorgel, Knut Kvifte Nesheim: vibrafon, trommer, Ellen Brekken: kontrabass, Tord Knudsen: videoimprovisasjon

«Tri vendur blés ho i den i høgaste sky»: Drømmer, frykt, frihetslengsel, tap og konflikter – i dag, i går, for lenge siden og i morgen.
FriEnsemblet, under ledelse av res.kamp. Mathilde Grooss Viddal, framfører instrumentalversjonen av verket «Tri vendur blés ho i den i høgaste sky», som blir urfremført på Vossajazz i år.
Verket presenterer ballader i en forening mellom samtidens jazzuttrykk og komposisjon og sterkt personlige solister. Den syrisk/franske fløytisten Naïssam Jalal gjestet Kampenjazz i 2016. I tillegg får vi høre Mirsaeed Hosseyni Panah fra Iran, som spiller santoor. Videokunstner Tord Knudsen improviserer visuelt over musikken.
Det blir brennaktuelle balladetema med melodier og tekster hentet fra balladeverket, der en bærende idé er å bygge på balladenes internasjonale utgangspunkt.
Hva er vel egentlig norsk kulturarv, annet enn et møte mellom ulike kulturer?

mandag 30. april – selveste International Jazz day!
Nasjonal Jazzscene – Victoria
kl. 20:00 – kr 220/100

International Jazz Day hovedkonsert Oslo

Helge Lien med Mats Eilertsen og Øystein Aarnes Vik
Den glitrende pianisten er kjent for sterke, lyriske komposisjoner som er groovy med et godt glimt i øyet. Lien har funnet det perfekte krysningspunktet mellom klassisk jazztradisjon og modernistisk, sjangerfri tankegang. I sin trio er han heller ikke redd for å finne nye stier med nye kjentfolk. Mats Eilertsen tok over ryggradsposisjonen rett før nyttår, og til akkurat denne konserten er det den unge rytmisten fra blant annet Skadedyr og Holum Trio vi møter i friskt spill, nemlig Øystein Aarnes Vik. Her får du høre tre sterke musikere reise sammen!

Helge Lien – piano, Mats Eilertsen – bass, Øystein Aarnes Vik – trommer

Pluss:
AOJO & Sidiki Camara
For å pangstarte feiringen kommer AOJO, Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester! Orkesteret startet opp høsten 2014 og hadde sin debutkonsert på Kampenjazz i desember samme år, til stor suksess. Siden den gang har de spilt på Molde jazzfestival, Oslo jazzfestival, Ungjazz i Kolben kulturhus og mye mer.

Bandet består av sytten svært talentfulle unge musikere i alderen 14 til 20 år under ledelse av saksofonist Shannon Mowday. Mowday er opprinnelig fra Sør-Afrika, og musikken hun skriver og arrangerer for AOJO er jazz med en blanding av afrikanske og nordiske impulser. Med seg på denne konserten har de perkusjonisten Sidiki Camara, i Norge kanskje mest kjent for sitt samarbeid med Bugge Wesseltoft. Camara er en av Malis ledende perkusjonister, han spiller fast i Bill Frisells gruppe The Intercontinentals og er også en av skaperne av den moderne bølgen av afrikansk Manding-musikk.

og på Nordic Black Theatre & Cafeteatret

POING! med Maja Ratkje
Billettpris: kr 200/150
Dørene åpner kl 20 og konsertstart kl 21.

Trioen POING består av Rolf-Erik Nystrøm på saxofon, Frode Haltli på akkordeon og Håkon Thelin på kontrabass. Sammen med vokalist Maja S.K. Ratkje er de blitt omtalt som norsk musikklivs fineste, frekkeste og mest nyskapende aktører.