Barokkanerne: Kremfløyte

fløyte

Tirsdag 6. november kl. 1900, Cafeteatret
Klassiske fløytekvartetter med:
TORUN TORBO – fløyte
LENKA TORGERSEN – fiolin
MARI GISKE – bratsj
GUNNAR HAUGE – cello

billetter: KLIKK HER

Med vår egen fløytevirtuos, Torun Torbo, i spissen presenterer vi en kammerkonsert med klassiske godbiter. Sammen med den tsjekkiske fiolinisten Lenka Torgersen, bratsjisten Mari Giske og Gunnar Hauge på cello, serverer Torun fløytekvartetter av Mozart og hans spennende, men noe mindre kjente kollega, Frederigo Fiorillo. Han vokste opp i Tyskland med italienske foreldre, men hadde senere hele Europa som lekegrind med så vel kapellmesterjobb i Riga og engasjementer i blant annet Paris og London. I tillegg til å være komponist var han en habil fiolinist og bratsjist, og på et tidspunkt hadde han også en lysende, men på grunn av manglende etterspørsel, noe begrenset karriere som mandolinvirtuos.

Mens Torun tar en pust i bakken, serverer strykerne en trio av Boccherini, og ellers på programmet står en  trio for fløyte, fiolin og cello av Haydn, samt et par arier fra Tryllefløyten arrangert for fløyte og fiolin – trolig av Mozart selv.

Stemningsfulle Cafeteatret ligger i Hollendergata, og her oppfordres publikum til å nyte en varm kopp eller kaldt glass til musikken

Torun Torbo  har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, konservatoriet i Den Haag (NL) og konservatoriet i Brussel (BEL). På moderne fløyte vant hun flere priser, bl a NM for solister, før hun spesialiserte seg på historiske fløyter. På barokktraverso har hun gått til topps i Halle internasjonale konkurranse for traversfløytister, og hun er alene i Norge om å ha tatt solistdiplom på klassisk og romantisk traversfløyte. Til daglig jobber hun i NRK Klassisk, samtidig som hun er svært aktiv som utøver, både i inn- og utland.