Kampenjazz konsert: Susanna & David Wallumrød – 13. januar

søndag 13. januar

Kampenjazz presenterer Susanna & David Wallumrød

susanna og david wallumrød Foto kreditt Anne Valeur.

Susanna er invitert til å være Residerende Kapellmester hos Kampenjazz i 2019! Første konsert søndag 13.januar er:

Susanna & David Wallumrød

konserten begynner kl. 20:00
billetter kan kjøpes her: https://nordicblacktheatre.ticketco.events/no/nb

Residerende kapellmester 2019 ved Kampenjazz-kjerka
Søndag 13. januar kl. 20.00 – Susanna og David Wallumrød
Susanna: vokal, David Wallumrød: Fender Rhodes og Clavinet
Søndag 10. februar kl. 20:00 – Susanna
Susanna: flygel, vokal, Helge Sten: gitar, Pål Hausken: trommer, vokal
Søndag 24. mars kl. 20:00: Susanna & the Brotherhood of Our Lady Utgivelseskonsert
Susanna: vokal, flygel, elektronikk, Stina Moltu: gitar, vokal, kassettspiller, Ina Sagstuen: vokal, elektronikk, synth, Natali Garner: vokal, elektronikk, Ida L. Hidle: akkordeon, vokal

 

Med institusjonen residerende kapellmester får vårt publikum mulighet til å fordype dere i musikken til en av landets ledende musikere. Som residerende kapellmester vil noen av våre fremste musikere bli invitert til å prøve ut nye samarbeid og musikalsk materiale i en konsert-setting. Musikeren kan, med tillatelse, etter utnevnelsen nytte tittelen res.kamp.
Boplikten består i å forrette tre konserter i Kampenjazz-kjerka. Over tre søndager presenteres prosjekter i et lokale som gir en unik kontakt mellom scene og sal, mellom kropp og sjel.
Susanna er invitert til å være residerende kapellmester 2019, og dermed den sjette i rekken. Hun spiller tre konserter med tre forskjellige band.
Susanna trenger ingen bred presentasjon for Kampenjazz’ kunnskapsrike publikum.
Da hun brøt lydmuren på Nattjazz i 2001 var det med det som ble for en institusjon å regne i den moderne norske historien om improvisert musikk etter 2000 – Susanna and the Magical Orchestra. Duo-prosjektet med musikerkollega og også kongsbergenser, Morten Qvenild, preget store deler av det første tiåret etter 2000.
Allerede i 2007 og parallellt med duoen startet Susanna trioen med Pål Hausken og Helge Sten. Susannas bredde er så stor at hun ikke lar seg begrense til faste prosjekter som dette. Da hun sammen med Jenny Hval skrev bestillingsverket «Meshes of Voice» for festivalen Ladyfest, var det nærmest en selvfølge at den seinere, kritikerroste plata gikk rett til Spellemannspris 2014. Og det året etter at hun fikk samme prisen for albumet «The Forester» med det samtidsmusikalske orkestret Ensemble neoN.
Bare for å nevne noe! Det er en mangesidig og sterk musiker som har akseptert invitasjonen til å være res.kamp 2019.
De tre konsertene er presentert på kronologisk plass i programmet.
Gled deg – det gjør vi!
Søndag 13. januar kl. 20.00 –Susanna & David Wallumrød
Susanna & David Wallumrød

Susanna og David Wallumrød er søskenbarn og har spilt sammen nå og da gjennom oppveksten og tenårene. De hadde et band sammen som aldri forlot øvingsrommet, og spilte én sagnomsust konsert som duo på Mono i Oslo tidlig på 2000-tallet.

Etter mange år, albumutgivelser og konserter for begge – David som en av Norges mest brukte keyboardister med artister som Bjørn Eidsvåg, Odd Nordstoga og Knut Reiersrud og egne band som Spirit In The Dark, og Susanna som artist med egne prosjekter (tidligere Susanna and the Magical Orchestra, nå kun som Susanna), har de endelig kommet sammen igjen.

De spiller en drøss favorittlåter av Leonard Cohen, Joni Mitchell, Emmylou Harris og Tom Waits + noen overraskelser i duo-format, Fender Rhodes og vokal.

Søndag 10. februar kl. 20:00 – Susanna
Susanna: flygel, vokal, Helge Sten: gitar, Pål Hausken: trommer, vokal
Susanna tar med seg Helge Sten på gitar og Pål Hausken på trommer og vokal, selv spiller hun flygel og synger. Denne trioen spilte sin første konsert i 2007 og er den opprinnelige besetningen i Susannas trio. Sammen har de gjort albumet ‘Flower of Evil’, innspilt i legendariske Atlantis Studio i Stockholm.
Denne søndagskvelden i februar vil de spille et bredt utvalg fra mange av Susannas album, både hennes egen musikk og personlige cover låter.

Susanna er kvinnen bak Susanna and the Magical Orchestra // Susanna // Susanna Wallumrød, og har utgitt kritikerrost musikk siden debuten i 2004, på uavhengige labler som Rune Grammofon, og gjennom eget plateselskap SusannaSonata siden 2011. Hun er kjent for sine personlige forvandlinger av sanger av blant annet AC/DC, Dolly Parton, Purcell og ABBA, men også for sine sterke originaler, tonesetting av Gunvor Hofmos dikt og samarbeid med blant annet Ensemble neoN, Jenny Hval, Bonnie ‘Prince’ Billy, John Paul Jones, Stian Westerhus, Tord Gustavsen, Jessica Sligter og samtidsdans-kompaniet Carte Blanche. Susanna mottok Rolf Gammleng-prisen i Åpen Klasse i 2012, i 2015 ble hun tildelt Radka Toneff Minnepris og i 2016 mottok hun den store musikerprisen fra DNB som utdeles på Kongsberg Jazzfestival.
Susanna har vunnet Spellemannprisen i Åpen Klasse i 2013, 2014 og 2016, EDVARD-prisen i Åpen Klasse i 2017 og var komponist av selve Tingingsverket på Vossa Jazz 2017.

Søndag 24. mars kl. 20:00 –Susanna & the Brotherhood of Our Lady  Utgivelseskonsert
Susanna: vokal, flygel, elektronikk, Stina Moltu: gitar, vokal, kassettspiller, Ina Sagstuen: vokal, elektronikk, synth, Natali Garner: vokal, elektronikk, Ida L. Hidle: akkordeon, vokal
Susanna er klar med sitt 13. album siden 2004, ny musikk og et nytt band i anledning bestillingsverket på Vossa Jazz i 2017. Albumet heter Garden of Earthly Delights og musikken er inspirert av den nederlandske 1500-talls maleren Hieronymus Bosch.

Innspilt i Ocean Sound studio på Giske, produsert av Deathprod og Susanna.

Første single er så langt utgitt, flere kommer og albumet utgis 22.februar. Bli med og feire albumet sammen med Susanna og bandet på Kampenjazz søndag 24.mars!