‘Gjennombruddet’ Emilie Bjørnstad og Små Grå

16-Shan-Kiryd-Martin-Litwicki
Foto: Martin Litwicki

Fredag 22. mars

 

Emilie Bjørnstad er sanger, låtskriver og tekstforfatter, aktiv i blant annet progpop-bandet Shan som gav ut sitt debutalbum Confessions i 2018. Bjørnstad fullfører sin mastergrad i jazz/improvisasjon ved Norges Musikkhøgskole til våren.

52666738_2621669034528935_4996937777355423744_n
Små Grå er de tre sangerne Nina Mortvedt, Benedikte Kruse og Mai Elise Solberg. De lager forestillinger der sang, improvisasjon og dans går sømløst over i hverandre, og har samarbeidet med en rekke komponister, koreografer og regissører. Deres siste forestilling, Kjemi, ble laget i samarbeid med Kim Hiorthøy, og har turnert rundt om i Norge siden urfremføringen på Ultimafestivalen i 2015. Gruppa er nå i gang med masterstudier i jazz/improvisasjon ved Norges Musikkhøgskole.
I dette prosjektet har de fire utøverne slått seg sammen over norske tekster og dikt skrevet av Bjørnstad. Tekstene formidler nære og mellommenneskelige; indre og ytre situasjoner, og fremføres i ulike formater – fra improvisert sang til monologer, i en urfremføring som har fått navnet Gjennombruddet.

Billetter kan kjøpes her