International Jazz Day konsert med Ung Vokal og AOJO og Shannon Mowday

International Jazz Day konsert med Ung Vokal og AOJO og Shannon Mowday – søndag 28. april kl. 20:00 – kr 150

billetter kan kjøpes her: https://nordicblacktheatre.ticketco.events/no/nb eller i døra (konserten kan være utsolgt)

Screen Shot 2019-04-10 at 13.22.38

Ung Vokal

I høsten 2018 startet opp Ung vokal, et jazzvokalensemble for ungdom i alderen 15-20 som vil utvikle ferdigheter innen rytmisk samsang og vokalimprovisasjon. Undervisningen er gehørbasert. Deltakerne får også opplæring i stemmeføring og spontanarrangering.

Musikalsk leder er vokalist Anja Eline Skybakmoen. Hun er utdannet i jazz og improvisasjon fra NMH, og har lang erfaring som pedagog og som aktiv utøver både som solist, komponist og i vokalensembler som Eplemøya Songlag og Pitsj. Hun har gitt ut to soloalbum og har erfaring som korist for artister som Morten Abel, Siri Nilsen og Susanne Sundfør. Hun er også musikalsk konsulent for nyetablerte Fargespill Oslo.

AOJO – Akershus og Oslo ungdomsjazzorkester – startet opp høsten 2014 og hadde sin debutkonsert på Kampenjazz i desember samme år til stor suksess. Siden den gang har de spilt på store og små scener som Molde jazzfestival, Oslo jazzfestival, Asker jazzklubb, Sjoggfest på Ungdoms-OL, Jazzkafé i Ski, Ungjazz på Kullebunden Jazz i  Kolben kulturhus med mer.

Bandet består av femten musikere i alderen 14 til 21 år på treblås, messing, piano, gitar, bass og trommer. At tilbudet er populært viser ventelistene for å få delta. Til denne konserten vil det inviteres en etablert musiker som gjest.

Shannon Mowday

Saksofonist Shannon Mowday er AOJOs musikalske leder. Hun har med seg litt forskjellig musikk til bandet; både jazzstandarder og afrikanske rytmer.

Mowday er opprinnelig fra Sør-Afrika og flyttet til Norge i 2009 for å ta en master på Norges musikkhøgskole. Hun spiller de fleste treblåsinstrumenter og har spesialisert seg på baryton- og bassaksofon, samt bass- og kontraaltklarinett. Shannon er frilans musiker, musikkpedagog og komponist med avtaleboka full av internasjonal konsert- og turnévirksomhet med egne band, Ensemble Denada, Nils Landgrens All-Star Big Band og Baltica Allstars, Burn med mer. Hun har blitt veldig glad i AOJO-erne og skriver og arrangerer stadig ny musikk for jazzorkesteret i tillegg til å veilede medlemmenes egne arrangementer og komposisjoner.

presentert av

Nordic Black Theatre, Oslo Jazzfestival, JM Norway, Victoria Nasjonal Jazzscene, Kampenjazz, ØstNorsk Jazzsenter (Norsk Jazzforum) og Samspill International Music Network