Kampenjazz konsert: Kjetil Husebø – Piano Transformed

kjetil piano transformed

søndag 15. september
kl. 20:00
kr 220/150

Søndag 15. september kl. 20.00 – Kjetil Husebø: Piano Transformed

Kjetil Husebø: piano og elektronikk

Foto Rein Borgen

kjøp-billetter-buy-tickets

Med musikkteknologi som eget bidragende instrument og kreativt verktøy, har Husebø formet et nytt og integrert instrument. Uttrykket skapes av et tett samspill mellom pianospill og elektronikk. Det gjør mer enn å bruke flygelet som lydkilde, elektronikken kontrollerer også uttrykket i sanntid. Han kaller instrumentet «Piano Transformed».

Lyd fra flygelet live-samples på flere måter og med ulike innfallsvinkler og verktøy. Men frykt ikke: det er det akustiske som står i forgrunnen. En vakker, overveldende, medrivende forgrunn, der det analoge blir forent med det digitale og skaper en høyere enhet. Som Roald Helgheim skrev om prosjektet: 

Vil du være med, så heng på!

Billetter her

 

Kjetil Husebø (44) jobber med musikk som ligger i skjæringspunktet jazz, elektronika, ambient, og samtidsmusikk. Han har gitt ut syv album med egen musikk og skrevet flere bestillingsverk. Kjetil har samarbeidet med en rekke musikere. Han har også vær festivalsjef og kunstnerisk leder av festivalen Tape to Zero på Nasjonal Jazzscene (2011-2016).

Nyeste album og prosjekt er Piano Transformed (2017). Som pianist og live-elektroniker har Kjetil Husebø i en årrekke eksperimentert med å kombinere flygel med live-sampling og live-elektronikk. Med musikkteknologi som et fullverdig instrument, og et kreativt verktøy, har han utformet et instrument som brukes for å få et tett samspill mellom pianospillingen og elektronikken. Live-samplingen og live-elektronikken bruker ikke bare flygelet som lydkilde, men også som kontroller i sanntid, dvs live-samplingen skjer enten umiddelbart når han spiller på flygelet eller fraser blir tatt opp og transformert videre. Lyden fra flygelet og spillingen live- samples på ulike måter og med ulike innfallsvinkler og verktøy. Resultatet blir således at lyden fra flygelets mange fasetter prosesseres og transformeres til nye soniske og rytmiske dimensjoner, derav navnet ”Piano Transformed”.

Les mer på nettsiden https://kjetilhuseboe.com

Albumet fikk en rekke gode anmeldelser i både Norge og i utlandet. https://kjetilhuseboe.com/2017/03/22/reviews-kjetil-husebo-piano-transformed/

Arild R. Andersen, JazziNorge.no, om albumet Piano Transformed: «Flygelmusikk for vår tid. Den helstøpte kvaliteten smykker albumets mange rom. (…) Kjetil Husebø klarer å formidle et bredt sett av uttrykk og være til stede med hjerte og hjerne. Det er inntrykket jeg sitter igjen med etter å ha vært gjennom «Piano Transformed» mange ganger. Denne musikken vokser for hver runde.” 2017

Roald Helgheim, Dagsavisen, om albumet Piano Transformed: “På det transformerte albumet blir musikken spelt med flygel og musikkteknologi saman, i ein symbiose der det akustiske går opp ein høgare einskap med teknologien. Difor kling det frå eit stort univers attåt det akustiske solospelet som ligg i botnen. Og stikkordet er: vil du vere med så heng på.» 2017

Lars Mossefinn, Dag og Tid, om albumet Piano Transformed: “Kjetil Husebø er ein sjeldan plante i norsk musikkflora (…) Dette er definitivt Husebøs beste så langt.” 2017

kl. 20:00

kr 220/150

www.kampenjazz.com