Konsert: Javid Afsari Rad Ensemble med Kristin Skaare

javid kristin

Javid Afsari Rad Ensemble ble etablert av Javid Afsari Rad i 2007 og består av Javid på det persiske instrumentet santur, en strykekvartett og en kontrabassist. Ensemblet ga ut sitt første album i 2007, da under navnet Rumi Ensemble. Ensemblet spiller komposisjoner av Javid som er inspirert av persisk, indisk og arabisk musikktradisjon. Javid vokste opp i Iran, men har bodd 30 år i Norge. Dette har gjort at musikken hans også har fått et preg av vestlig klassisk musikk. Ensemblet består av høyt profilerte musikere i Norge innen klassisk musikk, verdensmusikk og jazz. I August 2017 ga de ut sitt andre album «Lalehzar» på Jazzland Recordings.

I første avdeling vil dere få høre ensemblet spille komposisjoner av Javid Afsari-Rad. I andre avdeling blir det et bestillingsverk for ensemblet skrevet av Kristin Skaare, hvor hun også vil bli med som pianist.

Kristin Skaare er regnet som en av de mest inderlige og allsidige pianistene vi har, hun har jobbet som musiker og komponist siden 1987, er en etterspurt musiker som har medvirket på nærmere 100 utgivelser i inn- og utland, bidratt på 10 nominasjoner til Spellemann og 4 priser og mottatt en rekke priser som studiomusiker og komponist.

Når det gjelder kunsten å skape sterke og vakre musikkopplevelser, er Kristin Skaare i en klasse for seg i norsk musikkliv. (Roald Helheim, Dagsavisen)

Skaare ble bedt av Javid Afsari Rad om å skrive for hans ensemble, konserten er en urframføring av verket med tittelen «Desert songs» Her vil vi bl.a få høre persiske vakre folketoner som settes inn i Kristin Skaares univers. Selv sier hun om bestillingsverket: «I skrivende stund er jeg midt i prosessen og vet ennå ikke eksakt hvor den fører meg. Prosessen bestemmer for meg underveis, så dette er minst like spennende for meg! Jeg gleder meg stort til å få jobbe med så unike musikere som i dette ensemblet. Jeg kjenner på følelsen av lengsel i det musikalske uttrykket – mot noe løftet og vakkert, der persisk og nordisk tonespråk møtes, og det finnes en kilde i dette møtet. Jeg tror vi vil oppleve dybde og høyde på samme tid. Og jeg gleder meg vilt til dette!

CC: 200/100 (stud./pensjonist) + avgift

Dørene åpner kl 19, konsertstart kl 20

Javid Afsari Rad Ensemble er:

Javid Afsari Rad (santur, komposisjoner)
Harpreet Bansal (fiolin)
Sara Övinge (fiolin)
Bendik Foss (bratsj)
Tove Margrethe Erikstad (cello)
Adrian Fiskum Myhr (kontrabass)
Kristin Skaare (piano, komposisjon)