Doc Lounge Oslo: Selvportrett

Selvportrett

Et portrett av en kunstner og av en dødelig sykdom

DØRENE ÅPNER: 18.00
EVENTET STARTER: 19.00

kjøp-billetter-buy-tickets

selvportrettet

Om filmen:
Filmen er et portrett av en kunstner og et portrett av en dødelig sykdom. Lene Marie Fossen ble de siste årene kjent som en fotograf i verdensklasse som lider av alvorlig anoreksi. Hun har hatt et unikt prosjekt, nemlig å avkle sykdommen, vise den frem i all sin skrekk. Eksponere skammen, konfrontere sykdommen, bryte dens regler for å overleve. Fotokunsten hennes er naken og ærlig.

Gjennom Lene Maries egne bilder vil vi få en unik tilgang til hvordan det er å leve med sykdommen. Bildene hennes er en viktig del av filmen, de er på vei ut i verden, kjente gallerier ønsker å stille dem ut. Lene Marie har alltid hatt en indre glød som hun skaper fra, uansett motgang. Det siste året endret dette seg.

22. oktober i år døde Lene Marie av anoreksi. Hun rakk å se filmen ferdig. Sammen med foreldrene bestemte hun at filmen skulle lanseres etter planen, det var viktig for Lene Marie at hennes historie kunne bety noe for andre.

SELVPORTRETT er en film om kunstens og overlevelsens kraft, men den reiser også viktige spørsmål om hvilken behandling en som lider av alvorlig anoreksi trenger. Publikum får møte en usedvanlig jente i en rå og poetisk film.

Regissør: Margreth Olin, Espen Wallin, Katja Høgset
Skuespillere: Lene Marie Fossen, Morten Krogvold, Torill Fossen, Geir Fossen
Varighet: 1 t 20 min

STED: 
Cafeteateret på Grønland, Hollendergata 8.
(Ta 37-bussen til Politihuset.)

doc_lounge_2016

Doc Lounge Oslo har månedlige dokumentarfilmvisninger, med oppstart i februar 2016. Arrangementene er lagt til første tirsdag i måneden på Caféteateret. Vi ønsker å lage inspirerende kvelder basert på gode dokumentarer, med tilskudd av musikk, underholdning, foredrag, forestillinger eller utstillinger.

https://www.facebook.com/docloungeoslo/