Open Xpressions – Oslo World Special!

open_xpressions_2018 copy

OPEN XPRESSIONS

Åpen scene!

Open Xpressions startet i 2010 og ble raskt en av Oslos mest dynamiske, åpne scener – hvor du kan få se ting som er helt annerledes enn det som når frem gjennom andre etablerte kanaler. Hver tredje onsdag presenterer Caféteateret en showcase med utøvere som de mener fortjener oppmerksomhet. Konserten blir deretter etterfulgt av åpen scene. Utøvere registrerer seg samme kveld og blir så kalt opp for å dele det de har på hjertet – enten det er musikk, dans, stand-up, poesi eller skuespill. Open Xpressions har holdt seg populært i mange år nå, kanskje på grunn av kveldenes uforutsigbarhet, eller den imøtekommende atmosfæren hos et nysgjerrig publikum som setter pris på troll i eske-faktoren. Vi ønsker alle kunstnere og tilskuere velkommen til den årlige Oslo World-utgaven av denne kvelden. Hvem vet, kanskje noen stjerner fra festivalprogrammet stikker innom – det har skjedd før.

Samarbeidet mellom Nordic Black Theatre og Oslo World strekker seg langt tilbake – teateret er på svært mange måter en del av grunnstoffet i festivalen. Nordic Black Theatre har, siden de ble stiftet i 1992 gjort mer enn noen annen institusjon for å utvide spekteret av representasjon vi ser på norske scener og skjermer, et arbeid som bare blir viktigere for hvert år som går. Som scene har de også sørget for å formidle nye historier og livserfaringer til norske teatergåere. De har utviklet seg i takt med byen og også og skiftet hjem flere ganger – fra Parkteateret på Grünerløkka til den sagnomsuste teaterbåten MS Innvik på Langkaia, som våket over operaen som reiste seg i Bjørvika – et symbol på det nye Norge på sitt vis det også. Der teateret ligger i dag, på Caféteateret i krysset Grønlandsleiret og Hollendergata, føles det virkelig hjemme – og som en hjørnestein i det spirende kulturlivet i bydelen.

påmelding // sign up kl. 19:00
showcase artister: kl. 19:30ish
åpen scene // open stage: deretter // afterwards

 

OPEN XPRESSIONS

Open stage!

Open Xpressions at Cafeteatret started in 2010 and soon became one of the most dynamic and exciting open stages in Oslo, where you can see artistic expressions outside of the mainstream. Every third wednesday, Cafeteatret presents performers they believe in, across different disciplines and genres. After the showcase concert, it’s an open mic. Here, young artists doing music, stand-up, dance, poetry or acting get the opportunity to show their skills on a professional stage, and experienced artists have an opportunity to experiment and present new projects. Open Xpressions has stayed popular for many years now, thanks to its unpredictability, the welcoming atmosphere and a curious audience who loves surprises. We are happy to invite both artists and onlookers of all kinds to the annual Oslo World edition of Open Xpressions. And who knows, perhaps you get to see some of the artists from this years festival programme. It has happened before!