AVLYST – FERD IV – klassiskkonsert

ferd iv

FERD IV

Da det skulle reises et monument for Beethoven i Bonn trådde komponistene til for å samle inn midlene som trengtes. En av disse var Felix Mendelssohn som komponerte sine “Seriøse Variasjoner” (som en motsats til de langt hyppigere “Briljante variasjoner”) til inntekt for monumentet. Dohnanyi var i sin samtid Ungarns fremste musikerpersonlighet – noen ville kalle han diktatorisk på grunn av all hans makt i musikklivet. Andre ville også kalle han Ungarns Brahms, og hans verker er høyromantiske, germanske og av stor kunstnerisk verdi. Hans Serenade for stryketrio er et åpenbart nikk til Beethovens styrketrioer. Sammen med Bachs Goldbergvariasjoner er Beethovens Diabellivariasjoner de fremste og mest betydningsfulle verkene i sjangeren. Musikken er av episke proporsjoner, over én time langt og rommer et helt liv. Gå ikke glipp av denne sjansen til å oppleve dette mesterverket live.

Cafeteateret 12. mai kl. 20.00

Felix Mendelssohn Variations serieuses op. 54

Harald Ramm Haugland, klaver

Ernö Dohnanyi Serenade for stryketrio, op. 10

Ergo stryketrio

Ludwig van Beethoven Diabellivariasjonene, op. 120

Christian Ihle Hadland, klaver