AVLYST – Klassisk-konsert: FERD III

ferd iii

FERD III

Våren kommer sent på Grønland! Beethovens Sonate i F-dur for klaver og fiolin kalles ofte for “Vårsonaten”, og hører til hans mest lyriske og hjertevarmende verker. En komponist vi ikke hører så ofte i dag, men som var veldig respektert og elsket både ute og hjemme i sin samtid er Agathe Backer-Grøndahl. Denne kvelden får vi høre hennes vakre sangsyklus “Barnets Vårdag”. Mange kjenner Stravinskys “Vårofferet” i sin originale versjon for orkester – men komponisten skrev også en versjon for firhendig klaver, en enorm oppgave for pianistene som skal gjøre det – og hvem andre enn Duo Futt kan ta på seg dette? Gled dere!

Cafeteateret 14. april kl. 20.00

Ludwig van Beethoven “Vårsonaten”, op. 24

Christopher Tun Andersen, fiolin

Christian Grøvlen, klaver

Agathe Backer-Grøndahl “Barnets Vårdag”

Elizabeth Balfour, sopran

Andreas Taklo, klaver

Igor Stravinsky “Vårofferet”

“Duo Futt”

Julie Ye, klaver

Olga Jørgensen, klaver