AVLYST – Doc Lounge Oslo: Fat Front

tirsdag 5. mai

Fat Front

kjøp-billetter-buy-tickets

DØRENE ÅPNER: 18.00
EVENTET STARTER: 19.00

Louise Detlefsen, Louise Unmack Kjeldsen, 87 min, Denmark.

Fat Front er dokumentarfilmen om en ny form for kvinnefrigjørelse, som vokser fram båret av unge, overvektige kvinner. De kaller seg selv tjukke og fett-aktivister, og er lei av å skamme seg over sine egne fyldige kropper. Nå går de ut i verden med stolthet og selv-aksept for å smadre skjønnhetsidealene, stoppe diskrimineringen og vise verden at tjukke kropper også er flotte kropper.

Dokumentarfilmen følger en håndfull skandinaviske kroppsaktivister, som har brukt en stor del av livet sitt på å leve – uten å leve det. De har satt ungdommen på stand-by fordi de har skammet seg og hatet egen kropp. De har unngått å danse, unngått  å kjøpe klær og unngått å kaste seg ut i forelskelse og kjærlighetsliv. Fordi de trodde at livet først kunne leves når de – en gang – gikk ned i vekt.

STED:
Cafeteateret på Grønland, Hollendergata 8.
(Ta 37-bussen til Politihuset.)

English:
No more shame.

Fat Front is the story about young Scandinavian women who have had enough of self-hatred and shame and proudly call themselves FAT. They demand respect and recognition in a diet-fixated society while struggling with their lack of self-worth. For too long they have put their lives on hold. Waited to buy clothes, go outdancing and find love –until the day they would be skinny. The day never came. But they found each other and the body positive movement. Now they set their rolls and wobbly thighs free and use their bodies as activist tools. With the provocative tone of feminism and an artistic approach to the natural beauty of the body this film will change the way we view bodies. It is a film about shame and uprising but also a humoristic and heart-warming journey with a bunch of young, energetic women