Kampenjazz 20 år og sesongstart: OJKOS – 13. september

Kampenjazz_20år
Søndag 13. september, kl. 20:00-22:00, 230/150 kr
(Dørene åpner kl. 19:30)

kjøp-billetter-buy-tickets

www.kampenjazz.com

Kampenjazz er en jazzklubb som ble etablert i år 2000, og som holder til i flotte lokaler i Hollendergt. 8 på Grønland i Oslo.Klubben har som mål å gjennomføre jazz – og jazzrelaterte konserter på et høyt kunstnerisk nivå, og vi ønsker å presentere hele spekteret , fra det tradisjonelle til det helt nye innenfor rytmisk improvisert musikk. Hovedvekten av musikken vi ønsker å presentere ligger på ny norsk originaljazz, eller eldre jazz i ny musikalsk drakt.

Andreas Rotevatn: komposisjon, trombone, Henriette H. Eilertsen: fløyte / altfløyte, Rakel E. Paulsen: fløyte, Marie Rotevatn: klarinett, bassklarinett, Richard Köster, Jakob E. Myhre og Lyder Ø. Røed: trompet, Johannes F. Solvang: trombone, Steffen Granly: tuba, Kristoffer Håvik: Rhodes /synth, Arne Martin Nybo: gitar, Mike McCormick: gitar & laptop, Alexander Hoholm: el-bass, Knut K. Nesheim: trommer

Foto Kristoffer Håvik

I år er det tjue år siden Marit Lauten startet Kampenjazz. Etter mange gode år i Kampen Bydelshus, flyttet jazzklubben høsten 2011 inn i nye lokaler på Caféteatret i samarbeid med Nordic Black Theatre. Kampenjazz har invitert orkestret OJKOS til å markere tjueårsjubileet med oss ved oppstarten av det tiende året på Grønland.

OJKOS er et orkester organisert av musikerne selv i samarbeid med Nasjonal jazzscene og Østnorsk jazzsenter. Musikerne i orkestret er unge, etablerte musikere som har valgt å satse på en framtidig karriere som musikere og komponister. Etter oppstarten i januar 2018, fikk orkestret sin konsertdebut i oktober og desember 2018 med store mengder nyskrevet musikk.

I vår ga dette store orkestret OJKOS  Orkestret for jazzkomponister i Oslo – ut sitt aller første album. Plata «Alea iacta est» med strålende musikk av trombonisten Anders Rotevatn, fikk flotte anmeldelser. Ifølge Ando Woltmann i Morgenbladet setter musikken deg i godt humør, «med boblende rytmer, tette arrangementer og utmerkede soloimprovisasjoner», mens Arild R. Andersen skriver i JazziNorge at «historien suser harmonisk gjennom …» musikken.

Nå kommer dette unge bandet til oss. Med dette bandet er også de neste tjue årene i norsk jazzhistorie sikret!

OJKOS-terningen kastes nå på Kampenjazz. La oss spille! Bli med på å beseire det musikalske Rom!

Smittevernregler
Vi følger myndighetenes smittevernregler og sørger for en trygg konsertopplevelse.

  • Alle, både medlemmer og andre, bes om å kjøpe billetter på TicketCo. Bare unntaksvis vil billetter selges i døra.
  • Det tilbys enkel mat og drikke.
  • Du bestiller og får servert mat og drikke ved bordet ditt. Betaling kun med kort eller Vipps.
  • Dørene åpner 19.30, konsertstart 20.15. Vi anbefaler alle å komme i god tid.
  • Hold smittesikker avstand også ved innslipp!