I AM NINA – 26. september (ekstraforestilling)

Nina_plakat
Lørdag 26. september, OBS! kl. 21:00 (ekstraforestilling)

Nordic Black Theatre’s production «I Am Nina» about the life, times and music of Nina Simone.

Written and directed by Cliff A. Moustache.
Assistent director: Terese Mungai-Foyn.

kjøp-billetter-buy-tickets

ON STAGE
Nosizwe Baqwa
Mariama Astrid Ndure
Jason Nemor Harden
Trina Coleman
Julius Lind
Dag Henning Kalvøy
Xander Crook
Cornelius Arman Bergersen
Kamelia Javadi

I AM NINA 
«This production is a great deal more than a musical cabaret of beloved songs. It’s a story not just about resilience, but about the necessity of resilience. It’s a story of vulnerability and strength – of strength in vulnerability and of vulnerability in strength. It’s about a whole person, a full person, and an interesting person. In an era where there’s yet again a need to state what should be self-evidently obvious – that black lives matter – it feels topical, yet true to its time, yet timeless.»
Lillian Bikset, teaterkritiker i Dagbladet og i Norsk Shakespearetidsskrift

Nina Simone has touched millions of people all over the world since the 1960s.  A classically trained pianist, a totally unique singer, a civil rights activist, a mother, a woman, an icon….Nina was a lot of things to a lot of people!
It is well known that Nina Simone had a tough and difficult life that was filled with drama and turbulence.  Through theatre, live music and dance we explore Nina’s life and her world.  How was it to be Nina?  What impact did her music have in her time and what does it mean to us today?

The performance is in English

Norsk:
Nina Simone har berørt millioner av mennesker over hele kloden siden ’60-tallet. En pianist, en helt enestående og unik sanger, borgerrettighetsforkjemper, mor, kvinne, ikon. Simone betyr mye for mange. Det er godt kjent at hun hadde et vanskelig liv, med mange opp– og nedturer. Gjennom musikk og teater utforsker vi Ninas liv og verden. Hvordan var det å være Nina? Hvilken betydning hadde hennes musikk i sin tid, og hva betyr den for oss i dag?

Forestillingen er på engelsk.
PRODUKSJONSTEAM
Scenografi: Karen Schønemann & Navpreet Deol
Kostymer: Kari Wien  & Rhodah Nteza
Sminke: Shamim Mohamed Ibrahim
Lyd: Lunga Mandhla Majola
Lys: Kai Fjell
Slampoesi: Jeannine Lukusa
Foto: Unn Kristin Dietz Syverud
PR: Kamelia Javadi
Produsent: Jarl Solberg

SMITTEVERNSREGLER
Vi følger myndighetenes smittevernsregler og sørger for en trygg opplevelse.
• Billetter kjøpes på TicketCo og selges ikke i døren.
• Vi tar i mot bestillingen ved bordet ditt. Betaling kun med kort/Vipps.
• Dørene åpner kl. 20:15 og vi anbefaler at du kommer tidlig.

Vi gleder oss!