AVLYST // Doc Lounge // Softie – 10. november

Softie_10.nov

DETTE ARRANGEMENTET ER AVLYST – VI BEKLAGER.
Tirsdag 10. november, kl 19:00, 80 kr/ 50 kr (dørene åpner kl. 18:00)

kjøp-billetter-buy-tickets

Facebook-event

OM FILMEN:
Boniface «Softie» Mwangi fra Kenya har lenge kjempet mot urett i landet sitt, som politisk aktivist og som fotojournalist. Dokumentaren følger ham når han tar neste steg, gjennom å stille som kandidat til et lokalvalg. I starten møter han enhver utfordring med optimisme og et smil, men å drive kampanje mot korrupte motstandere blir stadig vanskeligere. Boniface oppdager snart at hans motstand mot den politiske overmakten utsetter familien hans for fare. Bør alltid landet komme foran familien, som han alltid har ment?
Regissør: Sam Soko
Kenya / 2020 / 96 min
Språk: engelsk og kiswahili/kikuyu / Undertekst: engelsk
______________________________________

OM DOC LOUNGE:
På Doc Lounge i Oslo får du servert det beste av internasjonal dokumentarfilm. Doc Lounge Oslo har fra februar 2016 hatt månedlige dokumentarfilmvisninger.
Med Doc Lounge ønsker vi å holde inspirerende kvelder basert på gode dokumentarer, med tilskudd av musikk, underholdning, foredrag, forestillinger eller utstillinger.
SMITTEVERNSREGLER:
Vi følger myndighetenes smittevernsregler og sørger for en trygg opplevelse.
• Vi tar i mot bestillingen ved bordet ditt. Betaling kun med kort/Vipps.
• Dørene åpner én time før start og vi anbefaler at du kommer tidlig og kjøper billetter på forhånd.
_________________

ENGLISH:
Boniface “Softie” Mwangi has long fought injustices in his country as a political activist. Now he’s taking the next step by running for office in a regional Kenyan election. From the moment Boniface decides to run, telling his wife, Njeri, in passing with a hesitant laugh, he responds to each challenge with optimism. But running a clean campaign against corrupt opponents becomes increasingly harder to combat with idealism alone. And Boniface soon finds that challenging strong political dynasties is putting his family at risk. Should country really come before family, as he’s always believed?
Director Sam Soko captures a charming idealist’s transformation through his grassroots campaign, while exploring the complexities of balancing Boniface’s deep love of country with the needs of his family. Moments with Njeri and their children deepen our understanding of the aspiring elected official, offering introspective respites from the turbulent pace of the campaign. Though set against the backdrop of a country in transition, Soko’s film goes beyond politics to reveal what fuels one activist’s need to push for change.