UTSATT // NOSIZWE – Mor av en nasjon – 14.-17. april

Foto: Smile Studios


DENNE FORESTILLINGEN ER UTSATT.

Mor av en nasjon er en dypt personlig og politisk generasjonsfortelling. Forestillingen er en musikalsk monolog og tar utgangspunkt i livene til Nosizwes mormor og mor, samt hovedpersonens egen reise. Gjennom erindring, intervjuer, fantasi, vitnesbyrd og musikk får vi et innblikk i livene til tre kvinner, i tre ulike epoker og tre forskjellige sosiopolitiske kontekster, knyttet sammen ved blodsbånd og livserfaringer. Vi møter fortellinger om kjærlighet og familie, tap og traumer, migrasjon, flukt og identitet.

Nosizwe Baqwa har markert seg som en tydelig stemme i norsk kulturliv og samfunnsdebatt. Hun er en kunstner, sanger, aktivist, feminist, skuespiller og kulturformidler med hele verden i og på hjertet. Soloforestillingen er Baqwas hjertebarn, som har hatt en lang fødsel, blant annet fordi hun i fjor fødte en ny sønn inn i familiens rekker. Høsten 2020 ser den endelig dagens lys.

Forestillingen er produsert av Riksscenen, og er støttet av Norsk kulturråd, Fritt Ord og FFUK.

Nosizwe Baqwa – sang, skuespiller
Thandi Ntuli – komponist
Marius Gjersø – trompet
Joel Ring – kontrabass
Mona Krogstad – tenorsaksofon
Mariama Astrid – kor
Xander Crook – perkusjon
Liv Andrea Hauge – pianist/videokunstner:
Uma Feed Tjelta – videokunst/Produksjon:
Zeze Kolstad – Regi
Rahel Beraki – produksjonsassistent
Stian Sagholen – lydtekniker
Daniel Kolstad Gimle – lystekniker

Foto: Smile Studios