Barnas søndag / Internasjonal jazzdager_ 25. april

Søndag 25. april kl. 14:00

Improbasen har hatt konsert på Nordic Black Theatre & Caféteatret i forbindelse med markeringen av den Internasjonale jazzdagen hvert år helt siden 2014. Her har det deltatt barn fra store deler av kloden, -fra Sveits til Venezuela, for å nevne noen. I 2019 ble det sågar en turné, der jazzbarna den ene dagen spilte på teatret, for dagen etter å stå på scenen i det ærverdige Teatro dei Rinnovati i Siena.

Slike utskeielser kan vi nok snart vente oss igjen. I mellomtiden kan du oppleve Erin Dahl Gaare (as), Lina Mosli Sæther (ts), Linda Vindenes (vib) og Una Stenbråten Harildstad (dr) i en eksklusiv strømmekonsert direkte fra Nordic Black Theatre & Caféteatret søndag 25. april kl. 14:00.

Improbasen var på nett allerede 11. mars i fjor. Alle trodde det skulle bli en rolig periode, men snart ble det klart at på tross av begrensningene, har denne kommunikasjonsformen også visse fordeler. Blant annet kan man følge opp elevene oftere, noe som har gjort at enkelte elevgrupper faktisk har hatt større framgang under nedstengningen enn til vanlig.

I tillegg ble det fort klart at nå spilte det ikke lenger noen rolle hvor elevene befant seg. Snart kokte det i Improbasens internasjonale nettverk, og i løpet av få dager var man i gang med kulturutveksling mellom unge jazzinteresserte fra Lisboa til Tokyo, og fra Færøyene til Peru. Siden har det vært internasjonale jazzdager hver dag.

Internasjonale jazzdager 2021
Nordic Black Theatre, Oslo Jazzfestival, JM Norway, Nasjonal Jazzscene, Kampenjazz, ØstNorsk Jazzsenter (Norsk Jazzforum), Samspill International Music Network, og Barnas Jazzhus (Improbasen) jobber sammen for å arrangerer konserter for å feire UNESCOs “International Jazz Day”. I tråd med UNESCOs sin mandat tilbyr vi konserter med fokus på unge utøvere og på internasjonalt samarbeid. International Jazz Day ble avholdt for første gang i Paris i 2011 med jazzlegende Herbie Hancock i spissen.