Knut Vaage // multiMORF remix – 22. oktober

Fredag 22. oktober kl. 21:00, 250 kr/ 200 kr (student/honnør/barn).

Facebook-event


NyNorsk Messingkvintett
Thorolf Thuestad, lyddesigner
Evelina Dembacke, lysdesigner

Lar det seg gjøre å opprettholde et fruktbart kunstnerisk samarbeid på tvers av stengte landegrenser, midt i pandemien? Opplev multiMORF remix, en audiovisuell dagbok fra pandemien!

Gjennom mange års samarbeid har komponist Knut Vaage og lyddesigner Thorolf Thuestad utviklet et særegent og unikt elektroakustisk lydlandskap. I multiMORF remix, skrevet på bestilling fra NyNorsk Messingkvintett, har de fått med seg den svenske lys-/videodesigneren Evelina Dembacke til å utvikle ideene videre.

multiMORF remix er en hybrid av akustisk messingblås, elektroakustisk musikk og lys- og videodesign. Gjennom utstrakt bruk av mikrofoner transformeres alt fra fulltonende messingklanger, pustelyder, ventilklaffelyder og lyden av en eggedeler til en elektroakustisk lydvev, ulikt noe annet. Den nordiske naturen er også nærværende, både i lydopptak av fossedur og i videoprojeksjoner.  Alt i alt blir dette et unikt multimedielandskap, der de ulike bestanddelene hele tiden morfes – forandrer seg og blir til noe annet.

Prosjektet er preget av koronapandemien, og det faktum at kunstnerne i hovedsak har måttet  jobbe sammen digitalt. Frustrasjon over sosial distansering og lengsel etter nærvær er viktige temaer. Naturen, både som idealtilstand og ødeleggende kraft, spiller en viktig rolle, både i den visuelle designen og i musikken. Er det er mulig å bruke endringene pandemien medfører til å skape en bedre verden med en mer bærekraftig balanse mellom mennesket, elektronikken og naturen?

Program:

multiMORF VI (2020) for trompet, 4 messingblåsere, elektronikk og lys-/videodesign

multiMORF VII (2021) for messingkvintett, elektronikk og lys-/videodesign

multiMORF V (2020) for trombone, ekkokvartett, elektronikk og lys-/videodesign


Trailere:


Komponist: Knut Vaage 
Musikere: NyNorsk Messingkvintett:
Erlend Aagaard-Nilsen: trompet
Jørgen Arnesen: trompet
Marie Solum Gran: horn
Ingebjørg Bruket: trombone
Berger Færder: tuba
Lyddesign/elektronikk: Thorolf Thuestad
Lys- og videodesign: Evelina Dembacke

Konserten er første del i NyNorsk Messingkvintetts serie med portretter av norske komponister: NyNo-portretter. Konsertserien er støttet av Musikkforleggerne gjennom ordningen Kreative Tiltak. I tillegg er multiMORF remix finansiert gjennom støtte fra Kulturrådet, TONO og CREO Vederlagsfond.