UTSOLGT // NOSIZWE – Mor av en nasjon – 18.-21. august

Foto: Smile Studios

18. – 21. august kl. 19:30 (ca. 1t 15min.)

Etter premieren 18. august, blir det en aftertalk på ca. 30 min. med regissør Zeze Kolstad, Nosizwe Baqwa og festivalsjef (SPKRBOX festivalen) Sofia Knudsen Estifanos. Her har du en gyllen mulighet til å stille spørsmål om forestillingen hvis du vil.


Facebook-event


Mor av en nasjon er en dypt personlig og politisk generasjonsfortelling. Forestillingen er en musikalsk monolog og tar utgangspunkt i livene til Nosizwes mormor og mor, samt hovedpersonens egen reise. Gjennom erindring, intervjuer, fantasi, vitnesbyrd og musikk får vi et innblikk i livene til tre kvinner, i tre ulike epoker og tre forskjellige sosiopolitiske kontekster, knyttet sammen ved blodsbånd og livserfaringer. Vi møter fortellinger om kjærlighet og familie, tap og traumer, migrasjon, flukt og identitet.

Nosizwe Baqwa har markert seg som en tydelig stemme i norsk kulturliv og samfunnsdebatt. Hun er en kunstner, sanger, aktivist, feminist, skuespiller og kulturformidler med hele verden i og på hjertet. Soloforestillingen er Baqwas hjertebarn, som har hatt en lang fødsel, blant annet fordi hun i fjor fødte en ny sønn inn i familiens rekker. Høsten 2020 ser den endelig dagens lys, og nå kommer den for første gang til Nordic Black Theatre.

Foto: Smile Studios

MEDVIRKENDE:
Nosizwe Baqwa – sanger, skuespiller, dramatiker og produsent
Thandi Ntuli – komponist
Marius Gjersø – trompet
Joel Ring – kontrabass
Mona Krogstad – tenorsaksofon
Mariama Astrid – kor
Xander Crook – perkusjon
Liv Andrea Hauge – pianist
Uma Feed Tjelta – videokunst


Produksjon:
Nosizwe – Ide, tekstforfatter, dramatiker, artist, skuespiller og produsent
Zeze Kolstad – Regi
Rahel Beraki – produksjonsassistent
Stian Sagholen – lydtekniker
Daniel Kolstad Gimle – lystekniker
Kostyme: Abebo Josephine Bø Getachew

Forestillingen er et samarbeid med SPKRBOX og produsert i samarbeid med Riksscenen.

Forestillingen er støttet av Oslo kommune, Norsk kulturråd, FFUK og Fritt Ord.