Kampenjazz // Miman Plateslipp – 3. oktober

Foto: Christer Männikus.

Søndag 3. oktober kl. 20:00, 230 kr/ 150 kr.

Hans Kjorstad: fele, harmonium og perkusjon, Andreas Røysum: klarinetter og perkusjon, Egil Kalman: kontrabass, synthesizer og trommer.

Da den svenske poeten Harry Martinson skrev diktsyklusen «Aniara», var det som reaksjon på atomvåpnenes trussel om utslettelse. Verket er like aktuelt i dag, med et miljøtruende Damoklessverd hengende over menneskeheten.

Trioen Miman tar sitt navn fra romskipet Aniaras allvitende datamaskin, en Mima med kunstig intelligens som vet alt. Miman kan kun kommunisere gjennom gåter og kryptiske fragmenter, og er derfor en maskin som av mange ble gudserklært.

Musikerne føler seg like hjemme i frijazz, i folkemusikken og i samtidsmusikken. Tonale teksturer smelter sammen akustisk og elektrisk, og skaper et sted der stilarter og tidsaldre går i oppløsning. Det eneste som gjenstår er musikkens kvalitet og budskap.

Etter tre plater og et stort antall konserter står Miman som et vitne om den kollektive tankens potensiale i musikk. Med felles idéer og komposisjoner som startpunkt ligger kosmos åpent. Det kan improviseres, og det kan skapes ny musikk.

På konserten blir det slipp av albumet «1000 Bitar», innspilt i Leikanger i Sogn og Fjordane sommeren 2020. Albumets tittel kan selv være en mimatisk og apokryfisk referanse, … eller kanskje ikke?

Mellom kaos og kosmos – en liten blåsa i Guds andes glas