Parallax minifestival – 29.-30. september

Onsdag og torsdag 29. – 30. september kl. 20:00-22:00.

Billetter
200 kr/150 kr (student/honnør) per dag 
300 kr/200 kr (student/honnør) for begge dager

Parallax inviterer 29.-30. september til en minifestival med 4 konserter.


29. september spiller de sin første trio-konsert etter trompetist Torstein Lavik Larsen tok over for Stian Omenås og vi får et spennende solosett med en foreløpig hemmelig artist..
Parallax har siden 2008 vært en sentral aktør i den europeiske improvisasjonsscenen. I stedet for å tilhøre en spesiell «improvisasjonsskole», er Parallax ‘musikk en blanding av medlemmenes musikalske preferanser og påvirkninger med sterk vekt på samspill og lytting, og i deres abstrakte lydlandskap skapes soniske assosiasjoner til asiatisk folkemusikk, elektroakustisk musik og støymusikk såvel som tradisjonell jazz.

Parallax har samarbeidet med musikere innenfor mange ulike sjangre- sinfonetta, utøvere innen klassisk kinesisk musikk, japanske koto- og shamisen-spillere, dansere, komponister, visuelle kunstnere og med field-recordings. Parallax som musikalsk lab utforsker forskjellen og spenningen mellom perspektiver, både i det konkrete og på idéplan: Vi observerer/kontemplerer samme objekt eller tanke, men har alle individuelle opplevelser og trekker forskjellige konklusjoner basert på samme inntrykk. 

30. september er det plateslipp-konsert med prosjektet og plata «Strypetak», et samarbeid med folkemusiker Anne Hytta. Og vi får et et flott solosett ved felespiller Rasmus Kjorstad.

Strypetak» er en komposisjon der komponistene, som også er utøvere i verket, har som fokus å utforske det som finnes imellom, på flere plan. De arbeider i kryssyfeltet jazz, samtidsmusikk og folkemusikk, og evner i dette verket å skape noko som ligger og vaker midt mellom disse tradisjonene. Bruken av utvidede teknikker og prepareringer gjør at ensemblet tidvis er som en stor organisme eller et maskineri som sakte drar seg gjennom landskapet. Parallax og Anne Hytta har med Strypetak skapt et helhetlig verk, som en kan lytte til igjen og igjen og alltid oppdage noe nytt. Verket beveger seg mellom det vakre og det skakke, det skjøre og det insisterende, og i dette oppstår noe nytt og særegent Verket starter, stopper, starter igjen, dveler, åpner og kamuflerer, og tar lytteren med inn i et landskap der en ikke alltid helt vet hva en møter. En aner en melodi i det fjerne, klangen av noe kjent, men før det får fotfeste er musikken på vei et annet sted.

Om Parallax og Anne Hytta
https://parallax.no/projects/parallax+hytta.html
www.parallax.no
www.annehytta.com