Ary Morais & Band – 7. oktober

Torsdag 7. oktober kl. 21:00 (dørene åpner kl. 20:00), 200 kr.

Facebook-event

Ary Morais & Band

Ary Morais er en dyktig og engasjert musiker opprinnelig fra Kapp Verde med sterkt tilknytning til Norge siden 1995.

Han ga ut sitt fjerde album Norcabo våren 2020 og spiller en konsert på Cafeteatret i Oslo 07. oktober under konsertserie i Oslo støttet av Kulturrådet, for videre markedsføring av den nye plate.

Når det gjelder tittelen Norcabo betyr Nor “Norge” og Cabo “Kapp Verde” og det ble opprettet med den hensikt å presentere en vellykket blanding av kappverdiske rytmer påvirket av norsk jazzmusikk.

Ary Morais synger normalt på kreolsk, men skrev sangen “Bedre liv” på norsk og portugisisk, der han brukte sin egen flytting og liv i Norge i musikken. Det er også en duett med Monica Ifejilika, fra gruppa Queendom, i en sang sunget på kreolsk og engelsk. Under innspillingen inviterte han også fiolinist Lise Sørensen Voldsdal for noen sanger for å kunne lage et kunstnerisk album av høy kvalitet. https://open.spotify.com/album/16Jl6LsFJRxKIPXcp5LAxo

Dette albumet, Ary Morais’ fjerde album, inviterer oss til en reise gjennom de mest kjente kappverdiske musikalske stiler som morna, coladeira, funaná, men også gjennom karibiske rytmer påvirket av norsk folkemusikk og jazz.

Ary Morais – vokal
Torbjørn Sandvik – gitar
Ketil Kielland Lund – trekkspill, piano og flygelhorn
Dag Henning Kalvøy – u-bass
Thomas Dulsrud – Trommer