Kampenjazz // Selma French Bolstad: Premierekonsert – 7. november

Foto Frode Fjerdingstad

Søndag 7. november kl. 20:00

Selma French Bolstad: fioliner og vokal, Andreas Skår Winther: trommer,  Christian Winther: gitar, Anna Ueland: synth, Erik Sollid: fele.

For første gang presenterer Selma French sitt soloprosjekt – et prosjekt som nå slippes på plate. Selma French er i dag mest kjent som musiker og komponist i folkemusikk- og jazzmiljø, fra band som Masåva og Morgonrode. Nå presenterer hun sitt nye soloprosjekt, med musikk pakket inn med elektrisk gitar, wurlitzer, feler og lyse korstemmer. Musikken viser hennes beundring for norsk og engelsk folkemusikk, båret fram på en luftig følelse fra et magisk sted.

Musikken beveger seg fra åpne landskap med store fjell til de gjemte rom i lytterens hjerte. I høst kommer de to første singlene til prosjektet, etterfulgt av debutalbumet som utgis våren 2022.

Filip Roshauw beskrev musikken hennes slik i Brakkesyke: «Det er noe med Selmas teft for låter som simpelthen skjærer igjennom, enten det er i Morgonrodes bindestrek-folkemusikk eller i Masåvas tilbakelente og typete jazzvisepop. Melodier som er forseggjorte og enkle på en gang, som seilknuter. Du kan høre alle disse låtene og tenke at Bolstad en gang kommer til å skrive en låt som blir virkelig viktig for folk».

God musikk, vakker musikk, bevegende musikk.

Du møter alltid det nye på Kampenjazz!