Samspill og Kampenjazz // Bafana Nhlapo, Ibou Cissokho & Solo Diarra – 24. oktober

Foto Nhlapo og Cissokho: Goeun Bae 

Søndag 24. oktober kl. 20:00, 230 kr/ 150 kr.

Bafana Nhlapo: vokal og perkusjon, Ibou Cissokho: kora og vokal, Solo Diarra: kora.

Tilbring FN-dagen sammen med oss, i Afrika, på Kampenjazz, med et møte mellom tre musikere som alle har sitt musikalske opphav på det afrikanske kontinentet.

Ibou Cissokho ble født inn i en griot-familie fra Casamance i Senegal, der han vokste opp til lyden av sin fars koraspill. Han «… spiller som rislende vann, og synger som om han drakk himmelen», er det sagt om ham og hans musikk. Solo Diarra kommer fra en griot-slekt i Burkina Faso. På djembe, kora, n’goni, balafon, gitar og sang blander han slektens tradisjoner med nye musikalsk uttrykk.

Bafana Nhlapo ble født i Soweto, Sør-Afrika, der han vokste opp i et miljø med kjærlighet til musikk. Tidlig engasjerte han seg i poesi-scenen i Johannesburg. Nhlapo spiller en særegen versjon av industriell perkusjon, med mesteparten av tekstene på morsmålet isiZulu. Han skaper en fusjon mellom lydene i språket og afro, jazz og rock – funky, og mest av alt: spirituelt.

Etter å ha bosatt seg i Oslo, ga han i 2017 ut soloalbumet «Ngikhumbule Khaya» på Jazzland. Her i Oslo har vi bl.a. hørt ham med Bugge Wesseltoft og med bandet LILJA.

Konserten arrangeres i samarbeid mellom Samspill International Music Network og Kampenjazz

 La deg trollbinde av musikken