TekstLab festival 2021: Glokale stemmer – 20. oktober

Festivaldager 18. – 30. oktober 2021

Foregår program her på Nordic Black Theatre:
20. oktober og 27. – 29. oktober

Hjertelig velkommen til den åttende TekstLab-festivalen i rekken – Glokale Stemmer 2021 på Deichman Biblo Tøyen, Sentralen i Oslo sentrum, Cafeteatret / Nordic Black Theatre, Dramatikkens hus og Interkulturelt Museum på Grønland fra mandag 18. oktober – lørdag 30. oktober!

Følg med her for mer info og program.

Program

– Onsdag 20.okt, 18.00: FILMVISNING: KUNST FRA PANDEMIEN.
Vi viser unge kunstneres arbeid i isolasjonens tid.
Popcorn og film!

Hent ut fribillett i forkant.


– Onsdag 27.okt, 18.00: KUNST SOM POLITIKK: KUNSTEN Å SKRIVE – ET KRITISK BLIKK.

Hent ut fribilletter i forkant.


– Torsdag 28.okt, 18.00: KUNST SOM POLITIKK: KUNST SOM AKTIVISME.

Hent ut fribillett i forkant.


– Fredag 29.okt, 20.00: SUSANNE XIN, Cây đa + suppe og jam.

Hent ut fribillett i forkant.

Framføringen i festivalen er en arbeidsvisning og målet er å skape Cây đa, en musikalsk forestilling som handler om flukt, sårbarhet, identitetsforvirring og kjærlighet. Gjennom å blande egne historier fra oppveksten, foreldrenes kamp som båtflyktninger og vietnamesiske folkeeventyr i et meditativt landskap, håper hun å gripe publikum med alle sanser og skape dialog. 

«Mitt møte med TekstLab oppstod da jeg søkte etter en arena der jeg kunne utforske andre måter å formidle på. Gjennom ukentlige møter med tekstlab fikk jeg muligheten til å bli kjent med tekst i ulike sammenhenger med andre deltakere, og jeg utviklet en enorm kjærlighet for ordene og de uendelige uttrykksmåtene. Etter å ha blitt med på prøverom og fått veiledning, fikk jeg så mange eureka-øyeblikk at det ble en selvfølge å ville eksperimentere mer og være dypere i relasjonen mellom tekst og musikk.»

Konsept/idé/fremførelse: Susanne Xin
Kunstnerisk veiledning: Julian Skar
Produsert i samarbeid med TekstLab

Susanne Xin (f.1998), er en norsk-vietnamesisk kunstner, pianist og musikkpedagog. For øyeblikket inspireres hun av hvordan hverdagslige øyeblikk og handlinger forandrer seg i møte med ulike kulturer, og uttrykker dette i kunsten gjennom å blande improvisasjon, tekst og ny musikk. I tillegg prøver hun å utvide sin egen og lytterens lydhorisont med flygelet ved å utforske og eksperimentere med extended techniques og preparering. 

Etter å ha deltatt i TekstLab Unge Stemmer og Prøverom Ung er hun det nyeste tilskuddet til TekstLab Inkubator fra 2021. Susanne er involvert som teaching artist for ungdom og samskapende kunstner i TekstLabs kollektive prosjekter, i tillegg til å utvikle sitt eget prosjekt Cây đa.